Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Alles over gezichtsverzorging

Geschreven door

Phoebe, Content creator beauty

Het geheim van een gezonde en stralende huid ligt in de juiste gezichtsverzorging. Lees hier alles over het reinigen, exfoliëren en voeden van de huid om deze gemakkelijk in topconditie te brengen.

Reinigen

Het reinigen van de huid is de eerste en misschien wel de belangrijkste stap binnen je dagelijkse verzorginsroutine. Door je huid goed te reinigen, worden de werkzame stoffen in een crème of serum beter opgenomen, zodat huidverbetering kan plaatsvinden.

Wist je dat onze huid in de nacht afvalstoffen en vet uitscheidt? Daarom is het niet alleen belangrijk om in de avond, maar ook zeker in de ochtend je gezicht te reinigen. Water alleen zal deze afvalstoffen niet kunnen verwijderen. Gebruik daarom een geschikt reiningsproduct, om verstopping van poriën te voorkomen.

Bij de Bijenkorf vind je gezichtsreiniging van merken als Dermalogica, Kiehl’s, Pixi en Clinique. Duurzame tip: de herbruikbare wattenschijfjes van Face Halo die geschikt zijn voor de wasmachine.

Exfoliëren

Hét geheim voor een zijdezachte huid is exfoliëren. Je huidcellen vernieuwen zich continu en daarnaast maakt je lichaam extra cellen aan als reactie op schadelijke stoffen van buitenaf. Dode huidcellen moeten regelmatig verwijderd worden. Doe je dit niet, dan kunnen ze verstopte poriën, puistjes en een doffe huid veroorzaken.

Door je huid regelmatig te exfoliëren zullen verkleuringen, fijne lijntjes en rimpels op de lange termijn verminderen. Hoe vaak je wilt exfoliëren is afhankelijk van je huidtype en de intensiteit van het product dat je wilt gebruiken. We maken onderscheid tussen handmatig en chemisch exfoliëren. Bij handmatig exfoliëren ontstaat er wrijving tussen korrel en de huid met bijvoorbeeld een gezichtsscrub. Chemisch exfoliëren kan bijvoorbeeld met de stoffen AHA en BHA die dieper in de huid werken.

Let op: na het exfoliëren je huid is deze meer gevoelig voor zonlicht. Het is dus essentieel om een goede factor te gebruiken.

Boosters en serums

Om je huid actief te helpen herstellen en vernieuwen kun je gebruik maken van een serum. Dit is een geconcentreerde vloeistof, waarvan je slechts enkele druppels nodig hebt om aan te brengen op het gezicht. Gebruik na het aanbrengen van het serum een dagcrème. Een dagccrème kun je nameijk zien als een beschermende toplaag, die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld UV straling. Het verschil tussen een serum en een booster is dat een booster hogere concentraties van één ingrediënt bevat, dat ingaat op een specifiek huidprobleem.

Voeden

Om huidveroudering, rimpels en vlekjes tegen te gaan, is het belangrijk je huid te voeden met zowel dag- en nachtcrèmes. Om je huid dagelijks te beschermen kun je het best kiezen voor een dagcrème met zonnefilter. Kies een dagcrème die is aangepast aan je huidtype en leefstijl zodat je huid de hele dag door beschermd en gevoed is.

Gebruik voor optimaal huidherstel tijdens de nacht een rijke nachtcrème met huidherstellende ingrediënten die je helpen je huidbarrière te versterken en vochtverlies tegen te gaan. Heb je last van een erg droge huid of gun je haar wat extra’s? Kies dan voor een nachtmasker voor optimaal resultaat.

Voor een stralende huid Gezichtsverzorging

Van reiniging, serums tot voedende maskers: bekijk hier de producten van merken als Estée Lauder, The Ordinary, Paula's Choice en Dermalogica Bekijk het aanbod