Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Alles over ingrediënten in cosmetica

Geschreven door

Phoebe, Content creator beauty

Ingrediënten als Vitamine C, Hyaluronzuur en Retinol kom je tegenwoordig in heel wat gezichtsverzorging tegen. Alle drie hebben ze hun aparte werking. De een zorgt voor huidherstel, de ander is essentieel bij een gezonde glans en vermindert fijne lijntjes. Ontdek hier hoe ingrediënten in cosmetica je huid in optimale conditie houden.

Vitamine C

Vitamine C wordt ook de krachtpatser onder vitamines genoemd. Vitamine C is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Ook is het onmisbaar voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit zorgt voor versteviging van de huid en vermindert veroudering. Het is ook effectief bij acne en andere problemen zoals pigmentvlekke en rosacea.

Retinol

Retinol, ook wel Vitamine A genoemd, is cruciaal bij het aanmaken van nieuwe en gezonde cellen. De vitamine stimuleert namelijk het herstellend vermogen van je huidcellen, dat op zijn beurt het aanmaakprocess in gang zet. Hierdoor is Retinol ideaal voor mensen die last hebben van acne, rimpels en een ongelijkmatige tint. Het helpt ook voor de opbouw van een gladdere en jongere huid. Tip: laat je huid wennen aan de werking door het gebruik op te bouwen.

Hyaluronzuur

Voor zij die een minder stevige en flexibele huid hebben, is Hyaluronzuur interessant. Dit geeft de huid een enorme hydratatie-boost en kalmeert de huid. Ook versterkt het de buitenste huidlagen. Als resultaat krijg je een stralende en gehydrateerde huid. Fijne lijntjes zijn ook zichtbaar minder!

Glycolzuur (AHA)

Dit wateroplosbaar zuur is belangrijk bij het exfoliëren van de huid. Wat doet het? Het verwijdert dode huidcellen op een zachte manier. Dit proces zorgt voor een nieuwe en gezonde huid. Daarnaast geeft het ook extra hydratatie.

Tip:

  • Kan gebruikt worden voor alle huidtypes
  • Gebruik een dagcrème met SPF na het exfoliëren.

Salicylzuur (BHA)

Saliculzuur of BHA is een ontstekingsremmend zuur. Net zoals Glycolzuur verwijdert het op een zachte manier de dode huidcellen. Het zuur reinigt verstopte poriën door diep in de poriën door te dringen. Dit zuur is geschikt voor als je last hebt van een onzuivere huid en roodheid. Het helpt ook bij het verfijnen van de huidtextuur. Ook bij dit zuur raden we aan om na gebruik een dagcrème met SPF te gebruiken

SPF

Bescherm je huid door dagelijks SPF (Sun Protection Factor) aan te brengen. Uv-stralen zorgen namelijk voor een doffe tint, lijntjes en rimpels. Door SPF te gebruiken houd je je huid stralend en gezond.

Peptide

Peptiden hebben een ondersteunende functie voor de proteïnen. Gezichtsverzorging met peptide zorgt voor het verstevigen van je huidbarrière en het reguleren van de hydratatie. Ook heb je minder last van zichtbare lijntjes

Cafeïne

Caffeïne is een vochtafdrijvend ingrediënt. Ook helpt het om de microcirculatie te activeren. Tip: combineer caffeïne met een hydraterende crème

Cannabis

Voor sommige misschien compleet onverwacht, maar Cannabis heeft voordelen voor alle huidtypes. Zeker voor de mensen die last hebben van een vette huid, kunnen producten met Cannabis een oplossing bieden. Het helpt om roodheid te verminderen en de huid te kalmeren. Door de vochtbalans te ondersteunen, kalmeert en verzacht de huid.

Personal Beauty Stylist

Ben je op zoek naar meer informatie over deze ingrediënten en welke specifiek geschikt zijn voor je huid en het effect dat je wilt bereiken? Bezoek dan onze winkels waar onze beauty stylisten je van het beste advies kunnen voorzien.

Voor een stralende huid Gezichtsverzorging

Van crèmes, serums tot voedende maskers: bekijk hier de producten van merken als Charlotte Tilbury, Estée Lauder, Paula's Choice en Clinique