Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Hoe kies je de perfecte kleur lippenstift?

Geschreven door

Magali, Content creator mode & lifestyle

Hoe vind je de perfecte kleur lippenstift? Eerlijk, er zijn zo veel soorten en maten dat het moeilijk is de ideale tint te vinden die bij jouw persoonlijkheid past. Onderstaande tips helpen je jouw ideale match te vinden. Durf in 2019 af en toe een nieuwe stijl te ontdekken.

Warm of koel?

Is jouw huid net zo koel als die van een kikker of weergaloos warm? Er is een snelle manier om de ondertoon van jouw huid te achterhalen. Je bent een warm kleurtype wanneer goudkleurige juwelen jou het beste staan. Heb je liever een zilveren kleur? Dan heb je juist een koele ondertoon. Ontdek hier nog een paar handige feitjes.

  • Oranje en violet kunnen ook goud en zilver vervangen. Wat staat je beter?

  • Test je ondertoon altijd in het daglicht voor een realistisch beeld.

  • Onthoud dat je uiteraard elke kleur lipstick kunt dragen, zolang jij het maar mooi vindt.

Blond, bruin, zwart of rood?

Wist je dat naast je huiskleur ook je haarkleur een grote rol speelt in de zoektocht naar de perfecte kleur lipstick? Van blondines tot brunettes en redheads: er is een tint voor jullie allemaal.

  • Lichte haarkleur: kies voor nude, roze of perzik
  • Donker(blond)e haarkleur: donkerrood, donkerroze en een roze-beige kleur staan jou mooi
  • Zwarte haarkleur: jij kan kleuren als bordeauxrood, bruin en fuchsia heel goed hebben
  • Rode haarkleur: koper-en bronstinten op de lippen laten rossige haren extra stralen

Smal of vol?

Wat ook kan meespelen bij het kiezen van een nieuw lippenstift is of je van jezelf smalle of wat vollere lippen hebt. Wat ook doorslaggevend kan zijn, is het effect wat je met de lipstick wilt bereiken. Over het algemeen doen lichte kleuren het beter op smalle lippen en donkere kleuren beter op vollere lippen. Een lippenstift met glans doet de smallere lippen bovendien net wat voller lijken. Een matte lipstick in een donkere kleur maken je lippen wat smaller.

Voor iedereen Alle lipsticks

Uiteindelijk is er een lipstick voor iedereen. Kies vooral een kleur je zelf mooi vindt en waar jij jezelf mee kan zijn. Bekijk alle lip make-up