Advies BH-maat berekenen

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Omdat 70 % van de vrouwen een verkeerde BH-maat draagt, maakte wij een gids om jou te helpen bij het zoeken van de juiste maat. Lees hier onze tips en tricks en vermijdt rugpijn, snijdende bandjes en huidirritatie.

BH maattabel

Bijna alle merken gebruiken verschillende maten. Op onze website staan hun eigen maattabellen. Deze geven aan welke maat je van dat specifieke merk moet hebben op basis van de volgende afmetingen: borstmaat en borstomvang.

Stap 1: borstmaat opmeten

De borstmaat wordt ook wel cupmaat genoemd. Om je cupmaat te bepalen, meet je het volste gedeelte van je borst. Je begint te meten vanaf de rug en haalt het lint van onder de oksels naar het volste deel rond je lichaam.

Stap 2: borstomvang opmeten

De omvang van je borst meet je dan weer net onder het volste gedeelte. Je begint vanaf de rug en haalt het lint onder de oksel door naar voren en rond het lichaam.

3 redenen waarom je jezelf nu opnieuw zou opmeten

  • Rugpijn: een te strakke BH kan druk uitoefenen op je ribben. De gevolgen hiervan zijn rugpijn, mindere kwaliteit van ademhaling en dus ook kortademigheid.
  • Hangende borsten: naast te strak kan een BH ook te los zijn. Vooral voor grote borsten heeft dit gevolgen omdat een BH niet de optimale steun kan geven. Dit zorgt ervoor dat je borsten gaan hangen.
  • Huidirritatie: door wrijving van stof en huid, kan een strakke BH zorgen voor blaren, hyperpigmentatie en schuurplekjes.

Damesmaten Meer maatadvies

Ontdek ook hoe jij jouw juiste jurk- en broekmaat kan bepalen