Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Geschreven door
AnitaRedacteur Mode

Hoe meet ik mezelf op voor een bh?

Wist je dat meer dan 70% van de vrouwen de verkeerde BH-maat draagt? Met deze tips en tricks kan je op de juiste manier je correcte BH-maat berekenen en voorkom je onnodige rugpijn, huidirritatie en snijdende bandjes.

BH maattabel

Bijna alle merken hanteren verschillende maten en plaatsen daarom bij hun producten op onze website hun eigen maattabellen. Deze geven aan welke maat je van dat specifieke merk moet hebben op basis van de volgende afmetingen: borstmaat en borstomvang. In twee stappen leggen wij je uit hoe je makkelijk je bh-maat kan berekenen.

Stap 1: cupmaat berekenen

De borstmaat, ook wel cupmaat genoemd, wordt gemeten over het ‘volste’ gedeelte van je borst. Om je cupmaat te berekenen haal je het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren en trek het over het volste gedeelte rond je lichaam.

Stap 2: borstomvang meten

De borstomvang wordt gemeten net onder het volste gedeelte van je borsten. Haal het meetlint vanaf de rug, onder de oksels naar voren en trek het rond je lichaam.

3 redenen waarom je opnieuw je bh-maat zou berekenen

  • Rugpijn: het dragen van een te strakke BH kan veel druk uitoefenen op je ribben en onnodige rugpijn veroorzaken. Daarnaast heeft een te strakke BH invloed op de kwaliteit van je ademhaling, wat kortademigheid kan veroorzaken.
  • Hangende borsten: ook het dragen van een te losse BH kan bijwerkingen hebben. Vooral bij grote borsten zorgt dit niet voor genoeg steun en kunnen je borsten meer gaan hangen.
  • Huidirritatie: te strakke BH's zorgen voor extra wrijving tussen de stof en je huid, wat kan leiden tot vervelende huidirritatie zoals blaren, schuurplekjes en hyperpigmentatie.

Bh-maat berekenen bij de Bijenkorf

Welke cupmaat heb ik?

Zeven op de tien vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. Dit kan nadelige gevolgen hebben, namelijk huidirritatie, rugpijn en snijdende bh-bandjes. Om je cupmaat op te meten, volg je de stappen die op deze pagina worden benoemd.

Welke bh maat heb ik?

Bij de Bijenkorf heb je de keuze uit bh’s van mooie bh merken. Toch kunnen bh-maten per merk sterk verschillen. Nadat je jouw cupmaat hebt berekend, kun je met behulp van een maattabel erachter komen welke bh-maat de juiste voor jou is. Deze maattabel vind je in de productbeschrijving van de bh die jij op het oog hebt. Zo ben je er zeker van dat je de juiste beha maat koopt.