Advies Hoe meet ik mezelf op voor een jurk?

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Een kleedje online kopen zonder meteen meerdere maten te bestellen? Als je je juiste afmetingen weet dan vind je zo de perfecte jurk!

De 3 afmetingen voor het opmeten voor een jurk

Een goede of slechte pasvorm van een jurk bepaalt heel je look, daarom is het belangrijk om goed te weten welke maat je hebt. Bijna alle merken plaatsen bij hun producten een maattabel die aangeeft welke maat je nodig hebt van dat specifieke merk, aan de hand van jouw afmetingen.

De drie meest voorkomende afmetingen voor het opmeten van een kleedje zijn: de borstmaat, de taillemaat en de heupmaat.

Stap 1: borstmaat opmeten

Je borstmaat meet je op het ‘volste’ gedeelte van je borst. Neem het meetlint vanachter de rug, onder de oksels naar voren en trek het verder door rond je lichaam.

Stap 2: taillemaat opmeten

De taille is het ‘smalste’ gedeelte van je bovenlijf. Neem het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren en trek het rond het lichaam. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat je het meetlint niet te strak trekt.

Extra tip: je kunt naar een kant buigen om je natuurlijke taillevouw te controleren.

Stap 3: heupmaat opmeten

De heupmaat wordt gemeten op het ‘wijdste’ deel van je onderlichaam. Zet je voeten naast elkaar en neem het meetlint vanaf de achterkant over je billen naar voren en meet daar waar je dijen het volst zijn. Zorg er ook hier voor dat het meetlint niet te strak zit en dat het mooi horizontaal ligt.

Advies Stijlgids jurken

Ontdek ook welk figuurtype jij hebt en wat voor een soort jurk daar het beste bij past Lees meer