Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Stijlgids dames Welke jurk past bij jouw figuur?

Geschreven door

Magali, Content creator mode & lifestyle

Om de juiste jurk te vinden, is het belangrijk dat je weet welk model bij jouw figuur past. Een kleedje met de juiste pasvorm doet namelijk wonderen voor de hele look. Ontdek hier welk figuurtype jij hebt en welk soort jurk daar het beste bij past.

Do's & don'ts voor een peerfiguur

Een peerfiguur wordt gekenmerkt door een smalle taille, brede heupen en vollere benen. Wat zijn de do's & dont's bij het uitkiezen van een jurk voor de peerfiguur?

Do's voor een peerfiguur:

  • Kies voor een kleedje met een opvallende bovenkant. Door details als bijvoorbeeld een bijzondere halslijn, een opvallende print of een leuk kraagje.

  • Gebruik een extra riempje om je taille extra te benadrukken

Dont's voor een peerfiguur:

  • Vermijd details op de heupen zoals extra zakjes en tierlantijntjes

  • Verstop je vrouwelijke vormen niet onder een wijde of vormloze jurk, maar kies voor een elegant A-lijn kleedje

Jurken voor een zandloperfiguur

De kenmerken van een zandloperfiguur zijn: volle borsten, een smalle taille en brede heupen. Hoewel dit type vaak gezien wordt als het ideale silhouet, is het soms toch moeilijk om het perfecte kleedje te vinden. Daarom een paar handige tips:

• Een jurk met een luchtige en zwierige stof is ideaal voor een zandloperfiguur

• Vermijd hooggesloten kleedjes, en kies een jurk met een V-hals of vierkante hals.

• Kies voor een kokerjurk om je vormen extra te benadrukken

Jurken voor een appelfiguur

Een appelfiguur wordt gekenmerkt door brede schouders, volle borsten, slanke benen en smalle heupen. Herken jij jezelf hier in? Dan hebben wij dé stijltips voor jou:

• Accentueer taille door te kiezen voor een A-lijn jurk. De pasvorm van deze jurk maakt je optisch smaller.

• Vermijd drukke prints, als je niet alle aandacht op je buik en bovenlichaam wilt hebben. Een kleedje in een effen kleur is daarentegen wel een goede keuze.

• Durf het accent op je benen te leggen en ga voor een jurk die boven de knie valt

Online personal styling

Deze tips en trics zijn er als advies en inspiratie. Het is belangrijk dat je uiteindelijk kiest voor een jurk die jij het mooiste vindt en waar jij je goed en comfortabel in voelt. Kan je toch nog wat extra hulp gebruiken bij het vinden van het perfecte kleedje? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Advies Hoe meet ik mezelf op voor een kleedje?

Een kleedje online kopen zonder meteen meerdere maten te bestellen? Als je je juiste afmetingen weet dan vind je eenvoudig het perfecte kleedje. Lees meer