Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Geschreven door

Anita, Content creator damesmode

Het beschermen van je ogen is van groot belang in de zomer, een mooie zonnebril mag daarom niet op je neus ontbreken. Het uitkiezen van een geschikt model is alleen niet altijd even gemakkelijk. Ontdek in deze gids welke zonnebril bij jouw gezicht past.

Rond gezicht

Mensen met een rond gezicht herken je doordat het breedste punt zich bij de wangen bevindt. Met de juiste zonnebril kan je je gezicht optisch langer en slanker laten lijken. Heb je een rond gezicht? Ga dan voor een zonnebril met een rechthoekig of vierkant frame. Probeer ronde monturen te vermijden, deze benadrukken de vorm van je gezicht. Zonnebrillen voor een rond gezicht vind je onder andere bij merken als Prada, Dolce & Gabbana en Ray-Ban.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door breed voorhoofd en een hoekige kaaklijn. Met een ronde of ovale zonnebril verzacht je scherpe gelaatstrekken en breng je meer balans in je gezicht. Neem een kijkje bij merken als Ralph Lauren en Miu Miu voor zonnebrillen voor een vierkant gezicht.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht kun je herkennen doordat het breedste punt zich bevindt bij het voorhoofd en de jukbeenderen. Zowel de haarlijn als de kin zijn hierbij puntig. Kies bij deze gezichtsvorm voor een aviator of wayfarer zonnebril van merken als Ray-Ban en Michael Kors. Ook zullen cat-eye modellen je goed staan.

Ovaal gezicht

Een lang gezicht, met een afgeronde kaaklijn en ronde kin zijn de kenmerken van een ovale gezichtsvorm. Een zonnebril uitkiezen is voor jou helemaal geen probleem. Of je nu kiest voor een rond, vierkant of cat-eye montuur: ieder model staat je goed! Met name de butterfly zonnebril laat je gezichtsvorm het beste spreken.

Ontdek het aanbod Zonnebrillen

Kun jij niet genoeg zonnebrillen hebben? Ontdek het gehele aanbod en vind hier de mooiste zonnebrillen van onze topmerken. Bekijk alle zonnebrillen