De ideale broekmaat Hoe meet ik mijn lichaam op?

Emma, Content creator

Wanneer je een broek of jeans online koopt is het van groot belang dat je je eigen maat weet. Wij helpen jou op weg met onderstaande handleiding. Benodigdheden: een meetlint en de maattabel van het merk waarvan je een broek wilt kopen.

broekmaten mannen: W/L of confectiemaat?

Merken geven de maten van hun broeken en jeans in hun maattabel altijd weer met W/L. De W staat voor de taillewijdte en de L voor de lengte van je benen. Als je bijvoorbeeld een taillewijdte van 89 cm hebt een beenlengte van 82 cm, staat dat gelijk aan jeans- of broekmaat 32/32. Enkele details die je niet mag vergeten bij het meten van jouw broekmaat:

  • Meet altijd eerst je taillewijdte, de lengte van je binnenbenen en je heupbreedte op
  • Bekijk daarna de maattabel van het merk in kwestie om de juiste maat te bepalen aan de hand van jouw afmetingen
  • Controleer goed of het merk gebruik maakt van confectiematen, Europese of internationale maten

Taille meten

Meet je taillewijdte door het meetlint te plaatsten op de plaats waar je riem om het lichaam zit. Dit zou helemaal onderaan de rug moeten zijn, net boven de billen. Breng de riem rond je middel, niet te strak en niet te los, maar juist op de manier dat je een riem draagt.

heupbreedte en lengte benen meten

De omtrek van de heupen meet je op de breedste plek tussen je taille en lies. Om de lengte van je binnenbeen te meten, neem je het meetlint en meet je van de lies tot net over de enkel.

In de juiste maat Alle herenbroeken

Nu weet je hoe je de juiste broekmaat kan opmeten en kun je jouw favoriet exemplaar online gaan shoppen Bekijk het aanbod