Advies Online het perfecte pak kopen

Leo, Content creator herenmode

Ben je op zoek naar een goed pak voor het werk of een kostuum voor een feestelijke aangelegenheid? Dan zijn er een paar belangrijke punten om op te letten bij het online winkelen. Wist je bijvoorbeeld dat je het beste twee broeken en één colbert kunt shoppen aangezien een broek sneller verslijt?

De pasvorm

Houd je van aansluitend? Draag dan een slim fit model. De regular fit is ideaal als je het net wat losser wilt. Let op: de vouw bij de schouders moet precies op de overgang naar de armen vallen. Je hebt jouw perfecte pasvorm en maat gevonden wanneer de rug glad en niet geplooid is en de mouw tot net boven je pols komt zodat de manchetknopen te zien zijn.

Mix & match

Een volledig pak staat altijd goed, maar wist je dat het mixen en matchen van verschillende colberts en pantalons ook toegestaan is? Draag bijvoorbeeld een geruite colbert op een zwarte pantalon of combineer delen van een grijs pak.

Materiaal

Ook stofkeuze is belangrijk bij het uitzoeken van een pak. Zo is wol geschikt voor zowel zomer als winter, heeft de stof een goede ventilatie én valt het mooi om het lichaam. Hartje winter doet tweed het juist goed, een warmere variant van wol. Pakken van katoen zijn luchtig en daardoor veelzijdig en bij zomerse temperaturen is een linnen pak fijn.

Kleur van het pak

Een zwart pak is tijdloos, klassiek en geschikt voor ongeveer elke gelegenheid. Toch is het ook goed om eens andere kleuren te overwegen. Kies een blauwe pak als je een lichte huidtint hebt of ga voor een grijze kleur bij een donkerdere huidtint.

Bovendien zijn ook kleuren als beige, bordeauxrood en olijfgroen allen even modern en stijlvol én makkelijk te combineren. Een lichter gekleurd overhemd is dan weer wel een must.

EXTRA STIJLTIPS

  • Houd de onderste knop van je colbert altijd open
  • Laat altijd een klein beetje mouw zien
  • Stijl nooit twee verschillende patronen samen (bijvoorbeeld: ruiten colbert met geruit hemd)
  • Sluit altijd alle knopen van een overhemd als je een stropdas gebruikt.
  • Geen stropdas? Houd dan een knop open.
  • Het overhemd moet altijd worden ingestopt en je gebruikt best geen riem.
  • Rol een formele pantalon nooit op
  • De vouw op de broekspijp moet altijd in het midden zitten


Ben je benieuwd naar nog meer tips, specifiek voor jou? Maak dan gebruik van onze Online Personal Styling service.

Op maat gemaakt

Een nieuwe maatpak kopen alleen is niet genoeg. Soms kan hij nog een extra touch nodig hebben om echt perfect te zitten. Wees niet getreurd bij te lange broekspijpen of een te ruim jasje. In onze tailor service laat je jouw pak op maat vermaken. Beschikbaar in iedere Bijenkorf winkel.

Tot in de details Dé finishing touch

Een kostuum komt pas goed tot zijn recht met een aantal bijpassende accessoires. Maak je look af met een stropdas, horloge of manchetknopen.

Ontdek het aanbod

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Gratis levering & retour
naar Duitsland

Shop nu