Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Verschil tussen verlovingsring en trouwring

Een verlovingsring en trouwring symboliseren liefde en verbintenis tussen twee mensen. Daarom zijn ze ook meer dan een gewoon juweel. Hier lees je alles over dé ringen die een nieuwe hoofdstuk aankondigen.

Wat is een verlovingsring?

Het belangrijkste van de verloving is de ring op zich. Een diamant of edelsteen maakt er een echt een pronkstuk van en schittert rond je vinger. Een verlovingsring brengt je elke dag terug naar deze unieke gebeurtenis en symboliseert jullie eeuwige liefde.

Ben je helemaal overtuigd van de smaak van je partner? Of kies je toch liever samen? Kies een ring die echt bij je past en die je eindeloos kunt combineren met je andere juwelen. Ben je van plan je trouwring en verlovingsring samen te dragen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een hoger gezet steentje. Zo sluiten ze beter bij elkaar aan.

Trends

Verschillende stijlen, modellen en designs kunnen je inspireren bij de keuze van jouw perfecte ring. Wil je liever een subtielere ring of wil je net dat ietsje extra? Echte statement ringen vind je bij merken als Diamond Point, Vanrycke en Wouters & Hendrix.

How to wear

Wat gebeurt er nadat je elkaar het ja-woord hebt gegeven? Traditioneel gezien wordt de verlovingsring aan de linkerhand gedragen. Na de trouw maak je dan plaats voor de trouwring. Dit wil zeggen dat je de verlovingsring nu aan de rechterhand draagt.

Natuurlijk is het ook een optie om beide ringen aan hetzelfde hand te dragen. Op deze manier symboliseer je twee belangrijke momenten in je leven. Zo houd je ook plaats over aan de rechterhand voor nóg een ring.

Goed om te weten

  • Begin op tijd met nadenken over jouw droomring. Dit kan namelijk even duren.
  • Ben je geen fan van diamanten? Kies dan voor een edelsteen.
  • Buiten een ronde slijpvorm kan je ook kiezen voor steen in een oval, princess of cushion vorm.
  • Hoe mooier een diamant geslepen is, hoe mooier hij ook schijnt.
  • Een trouwing mag geen naad hebben, daarom is het belangrijk dat de ring geslepen wordt.

Advies De juiste ringmaat

Weet je niet welke ringmaat ze heeft? Kom er achter op onze adviespagina. Lees meer