Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Welke oorbellen passen bij jouw gezichtsvorm?

Geschreven door

Karen, Content creator

Oorbellen vind je bij de Bijenkorf in allerlei soorten en maten, maar welke passen nou eigenlijk echt bij jouw gezichtsvorm? De vuistregel is dat het type oorbel het tegenovergestelde moet zijn van jouw gezichtsvorm. Ontdek hoe je jouw gezicht kunt laten spreken door de perfecte oorbellen te dragen.

Vierkant gezicht

Ronde oorbellen zijn de perfecte match voor een vierkante gezichtsvorm. Ze maken de kaaklijn net iets zachter en brengen andere gezichtslijnen in balans. Onder ronde oorbellen kun je bijvoorbeeld creolen verstaan, maar ook kleine ringetjes met een rond hangertje. Je vindt ze bij merken als LOTT. gioielli, Pernille Corydon en Anna + Nina.

Rond gezicht

Heb je een rond gezicht die je wat langer en slanker wilt laten lijken? Kies dan voor minimalistische, langwerpige oorbellen. Ook staan kleine vierkante oorbellen heel goed bij een rond gezicht. Ronde oorbellen en knopjes kun je het beste vermijden. Oorbellen voor een rond gezicht vind je bij onder andere Pernille Corydon en Swarovski.

Lang gezicht

Als je een wat langer en smal gezicht hebt, staan korte en brede oorbellen je het mooist. Zo zorg je er namelijk voor dat de focus op het gedeelte tussen je oren en ogen blijft. Ben je dus op zoek naar nieuwe oorbellen? Zoek dan naar een paar kegelvormige, vierkante oorbellen of kleine knopjes van merken als Anna + Nina, Amber Sceats en Camps & Camps.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht wordt nog mooier met oorbellen met een triangel- of druppelvorm. Bijvoorbeeld driehoekige oorbellen of statement hangers met ovale vormen. Op die manier maak je jouw kaaklijn net even wat breder. Vind in de collecties van bijvoorbeeld Camps & Camps, Les Cleias en Fashionology een mooi paar.

Oorbellen combineren

Een trend van de laatste tijd is het combineren van oorbellen. Merken als Anna + Nina, Maria Black en Stine A verkopen stijlvolle, enkele oorbellen die je kunt combineren met andere exemplaren.

Ontdek het aanbod Alle oorbellen

Kun jij geen genoeg oorbellen hebben? Ontdek ons gehele aanbod en vind hier de mooiste oorbellen van topmerken. Bekijk alle oorbellen