Advies De beste koffer voor jouw reis

Emma, Content creator

Wanneer je op reis gaat is een goede valies essentieel. Heb jij graag een praktische handbagagekoffer of liever een groot model waar je lekker veel kleren in kwijt kan. Vergelijk de verschillende valiezen en kies de beste model voor jouw reis.

Handbagage koffers

Een handige handbagage koffer is ideaal voor een citytrip of een zakelijke reis. Over het algemeen mag je handbagage niet groter zijn dan 46cm breed, 56cm hoog en 25cm diep. Bekijk voor de zekerheid altijd even de regels in verband met grootte en gewicht van de valiezen op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Ga je een lang weekend weg, dan is een medium koffer misschien handiger.

Grote valiezen

Vertrek je op vakantie voor twee weken dan is een reistas met een standaardformaat, van tussen 57 en 74cm hoog ideaal. De allergrootste valiezen zitten boven de 75 cm en zijn handig voor grote gezinnen of langere reizen. Naast het formaat kan je ook variëren in het aantal wieltjes. Een trolley beschikt over twee wieltjes en is daarom geschikt om achter je aan te trekken. Een spinner daarentegen heeft vier wieltjes, waardoor je deze gemakkelijk voor je uit kunt duwen, extra handig.

Materiaal

Net zoals met de grootte van je valies, kan je ook kiezen uit verschillende materialen. Als je graag een harde koffer meeneemt op reis kan je bijvoorbeeld kiezen voor een exemplaar in polypropeen. Dit is het goedkoopste materiaal, maar daarom niet minder stevig en bovendien enorm licht. Een ander soort is ABS. Ook dit materiaal is zeer licht, maar hard waardoor het zou kunnen breken als de valies te vol zit. En dan is er ook nog aluminium. Dit is een zacht materiaal en geeft je harde koffer een zilverwitte glans. Wel is dit materiaal minder vormvast en zie je er sneller een kras op.

Polyamide of nylon wordt gebruikt voor zachte koffers. Het is vormvast, veerkrachtig en enorm licht. De sterkere variant hiervan is balistic nylon en wordt onder andere door het merk Tumi gebruikt. Voor reistassen wordt er vaak tarpoline gebruikt, het is sterk, flexibel en waterafstotend. De basis hiervan is vaak canvas of polyester dat wordt behandeld met een speciale coating. Polyester kan ook zonder coating gebruikt worden. Valiezen van polyester zijn vorm- en kleurvast.

Samsonite heeft zijn eigen exclusieve materiaal ontwikkeld, ‘Curve’. Dit een soort laminaat waarbij er verschillende lagen kunststof op elkaar worden gedrukt. Hierdoor is het extra stevig en krasbestendig zodat je koffer langer meegaat.

Inpaktips

De regels in verband met het aantal kilo’s en de grootte van je koffer worden steeds strenger. Daarom hebben we hier een aantal handige producten op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het inpakken van je valies.

- Deze handige packing cubes van SUITSUIT zorgen bijvoorbeeld voor een overzichtelijke inhoud en meer ruimte voor dat extra paar schoenen.

- Bij Samsonite vind je compressiezakken waarin kleding kan worden opgerold zonder dat er lucht bijzit. Hierdoor heb je meer ruimte in de koffer.

- Handige reisaccessoires zoals mini flesjes en speciale reisetuis zijn ook een must-have.

Ontdek nu ook onze top 10 reis essentials zodat je je helemaal kan voorbereiden op jouw volgende reis.

Alle koffers

Heb je genoeg kofferinspiratie opgedaan? Ontdek dan hier ons ruime assortiment valiezen en kies jouw eigen exemplaar uit.

Bekijk het aanbod

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl