Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Advies Wijn bewaren

Geschreven door

Ingrid, Content creator lifestyle

Een glas wijn is puur genieten, zeker als de fles perfect op temperatuur is. Hier lees je alles over wijn bewaren en ontdek je de feiten en fabels over de positie, temperatuur én timing van de lekkerste wijn.

Wijn liggend bewaren

Wijn hoor je liggend te bewaren. Feit. En daar is een belangrijke reden voor. De wijn moet namelijk in contact blijven met de kurk, zodat deze niet uitdroogt en krimpt. Wanneer je een fles opent kun je - afhankelijk van de soort wijn - verschillende accessoires van Coravin gebruiken om de wijn te bewaren.

De tijd zal het leren

Hoe ouder de wijn, hoe beter de smaak. Fabel. Er is een groot verschil tussen 'bewaarwijnen' die zich jarenlang moeten ontwikkelen en consumptiewijnen die binnen één à twee jaar na bottelen gedronken moeten worden. Een belangrijke regel: licht tast de kwaliteit van wijn aan, bewaar je wijn dus op een donkere plek.

Wijn koel bewaren

Witte wijn bewaar je in de frigo. Fabel. Bij een te lage temperatuur gaat de smaak van witte wijn verloren. Daarom bewaar je deze wijn het best op een donkere, koele plek óf tijdig uit de koelkast halen. Het is wel een feit dat we rode wijn vaak te warm drinken. Rode wijn smaakt het beste rond 15-18 graden en mag zeker in een wijnkoeler op tafel staan.

Champagne bewaren

De meeste champagnes zijn al perfect te consumeren op het moment van aankoop, maar áls je ze wilt bewaren doe je dat het beste op een donkere, koele plek met een luchtvochtigheid van 80%. Champagne drink je nooit met ijs. Fabel. Er zijn nu namelijk een paar exclusieve champagnes ontwikkeld die nog lekkerder smaken met ijs, ideaal voor de warme zomerdagen.

Ontdek meer Keukeninspiratie

Van inspirerende woonstijlen tot het beste interieuradvies en originele recepten Lees meer