Mondmaskers
Mode
22
MEI '20

Alles over het mondmasker

We kunnen er niet meer omheen: mondmaskers zijn inmiddels onderdeel geworden van ons leven. Maar hoe weet je of een mondmasker écht beschermend werkt en hoe onderhoud je ze nu precies? Bij de Bijenkorf gaan stijl en veiligheid gaan hand in hand en daarom zetten we alles wat je moet weten over mondmaskers op een rij.

Hoe draag je een mondmasker?

Sinds 4 mei 2020 zijn alle Belgen die het openbaar vervoer nemen verplicht tot het dragen van een mondmasker. Daar is het immers moeilijk om de regel van anderhalve meter op de voet na te leven. In die gevallen is het belangrijk om te weten hoe je een niet-medisch mondmasker op de juiste manier draagt.

  • Was voor en na het afzetten van het mondmasker je handen
  • Neem tijdens het op- en afzetten van het mondmasker alleen het elastiek vast en bevestig dit achter de oren
  • Zorg ervoor dat je kin, neus en mond goed bedekt zijn en dat het masker goed aansluit op het gezicht. Door een kleine opening kan de beschermende werking al aanzienlijk afnemen.
  • Raak het mondmasker niet aan zolang je hem draagt: de buitenkant van het kapje kan besmet zijn

Mondmasker wassen en hergebruiken

Er wordt aangeraden om een mondmasker slechts één keer te gebruiken met een maximale duur van drie uur per keer. Gebruik je een niet-medisch wegwerpmasker? Dan dien je deze na gebruik weg te gooien. Een niet-medisch mondmasker van katoen of textiel kun je daarentegen gewoon wassen en hergebruiken. Het is daarbij belangrijk dat je het mondmasker op 60 graden wast op een volledig wasprogramma en alleen gebruik maakt van wasmiddel. Om het masker zo steriel mogelijk te houden, kun je hem het beste bewaren in een schoon afgesloten bakje of zakje.

Mondmaskers met een beschermende werking

Misschien stel je jezelf de vraag: hoe weet je of een mondmasker beschermend werkt? Dan is het van belang om te beseffen dat niet-medische mondmaskers in de eerste plaats dienen om het besmettingsrisico op mensen in jouw buurt te verkleinen. Je draagt het masker dus vooral om anderen te beschermen. De mate waarin een masker bescherming biedt, hangt af van de kwaliteit van de gebruikte materialen en de mate waarin het mondmasker aansluit op het gezicht. Ben je op zoek naar een mondmasker voor dagelijks gebruik of voor in het openbaar vervoer? Dan voldoen de Sorbet Island mondmaskers en onze katoenen mondmaskers.