Bobbie de Beer

De lieve, slimme, hippe en knappe beer Bobbie is dit jaar de gastheer van de Bijenkorf tijdens het feestseizoen. Het is zijn favoriete tijd van het jaar en dus zijn hij en zijn vrienden dan te zien in al onze winkels.

Je kunt hem bewonderen in de etalages, ontmoeten bij de kerstshows en horen en zien in zijn eigen talkshow op Facebook en Instagram. Bovendien is Bobbie je onontbeerlijke  gids en gastheer in onze wereld van cadeaus, versiering, verrassing en inspiratie.

Bezoek Bobbie's grote Kerstfeest

Het kerstfeest is Bobbie’s lievelingsfeest en daarom viert hij het uitbundig in al onze winkels. Met spectaculaire lichtshows, parades, muziek, en heel veel knuffels. Natuurlijk is iedereen welkom om mee te komen vieren! Kijk hier waar en wanneer je Bobbie en zijn vrienden kunt ontmoeten.

Bobbie de Beer komt tot leven in de etalages van de Bijenkorf. Ontdek hoe hij samen met zijn familie de feestdagen doorbrengt.

De verhalen van Bobbie de Beer

1: Boek

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. De tijd van oude tradities en nieuwe dromen. De tijd van cadeautjes geven en krijgen, elkaar verwennen en verrassen, van je mooiste kleren aantrekken, het huis schitterend versieren en genieten van het lekkerste eten. Maar het is vooral de tijd van samenzijn met degenen van wie je het meeste houdt.

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Als je denkt dat wij hier de hele dag een beetje liggen te chillen en naar buiten liggen te staren: dat klopt.

Maar ’s nachts, als de roltrappen stil staan, de pashokjes leeg zijn en alle mensen naar huis, dan wordt het hier echt beregezellig. De Bijenkorf moet er in deze speciale tijd van het jaar natuurlijk op z’n allermooist uitzien. Daarom zijn mijn vrienden en ik elke nacht druk bezig. Met verlichten. En versieren. En passen, proeven en inpakken. En alvast een beetje feestvieren. Want hier bij de Bijenkorf hebben ze dus echt alles wat je nodig hebt voor onvergetelijke feestdagen.

OK doei! Was gezellig!

2: UITNODIGINGEN

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. De tijd van cadeautjes geven en krijgen, maar vooral de tijd van samenzijn. Daarom geef ik een feest met alles erop en eraan! Heel veel lekker eten en drinken, schitterende glitterversieringen, vrolijke muziek en keihard dansen tot de volgende ochtend.

Al mijn vrienden mogen komen en ik stuur ze geen groepsapp, maar een échte uitnodiging.

Eens kijken. Sint Nicolaas, Santa, Rudolf, Bruintje, Boris, Ollie, Sabientje, Teddy, … … Bob… Bob? Ken ik die?

Willem-Alexander en Maxima… check! Ik hoop dat Amalia, Alexia en Ariane dit jaar ook kunnen.

Uhm Hadewych … check! … … Tante konnie… Wat doen we eigenlijk met tante Conny dit jaar?

Oh ja, de buren! Die moet ik natuurlijk ook vragen.

Uhm, had ik Boris nou al? En Teddy? Amalia? Nou ja, ik stuur ze voor de zekerheid gewoon nóg een uitnodiging. Want iedereen moet erbij zijn!

OK doei! Was gezellig!

3: DECOREREN

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Het feest is natuurlijk niet compleet zonder lekker veel glitters, slingers en lichtjes. Het liefst begin ik in oktober al met versieren, want dan kan ik er extra lang van genieten.

Je weet toch dat je altijd met de lampjes moet beginnen hè, als je de boom versiert? Vroeger hadden we echte kaarsjes in de boom in plaats van lampjes. Maar dat is best gevaarlijk. Helemaal als je thuis een poes hebt, want poezen zijn dol op klimmen in kerstbomen. En als er dan echte kaarsjes in zitten, met echt vuur, en de hele boom valt ondersteboven, dan vliegt alles in de fik! Daarom hebben we nu lampjes in de boom.

Die moeten er dus als eerste in. Dat is best een moeilijk werkje, want je moet er meestal voor op een trap staan. Vaders en moeders zijn daar vaak heel goed in.

Daarna gaan de ballen erin en daar weer na de slingers. De ballen zijn heel breekbaar, dus probeer geen ruzie te maken tijdens het versieren. Dat kan altijd nog bij het kerstdiner.

Maar wil je nou echt een héél bijzondere kerstboom, dan kan je hem ook helemaal vol hangen met beertjes! Lijkt je dat niet fantastisch?

OK doei, was gezellig!  

4: KEUKEN

Hallooo lieve bezjoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Mijn ffienden ennnnik-hik zijn gek op sjjjoete dingen. Taaaartj, koekjessss, chocoladetuffelssss en macalons finde wij allemaal heeeeel lekkuuurr.

Een glaassje sssjamp-ssjampansje ssjmaakt er exjtra lekker door. Maar let oppfff, je moet niet te feeeeel sssjampie nemen. Want dan komt er van versjieren en netjess aankleden en eten sjonder knoeien niksj meer terecht. Hik. Daarom neem ik persjoonlukk altijd maar éééén glaasje sssjampie. Maar sja, ik moet wel sjorgen dat onze ffoetjess hier droog blijven. Duuusssssj. Hik.

OK doei, wasj gesjellig!

5: DINER

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Dit vind ik het fijnste moment van de feestdagen: met zijn allen gezellig aan tafel.

Ik heb de tafel feestelijk gedekt met het speciale servies, het mooiste bestek en echte kristallen glazen.

Iedereen is vrolijk en heeft z’n allermooiste kleren aangetrokken.
De kaarsjes branden, de tafel staat vol met het lekkerste eten en er is vrolijke muziek. Maar het allerbelangrijkste is dat we allemaal samen zijn.

Barbara zit te prakken en zo meteen gaat ze ook nog smakken. Bruin z’n kop zakt al een beetje scheef. Waarschijnlijk ligt hij voor het hoofdgerecht te snurken. Sabientje moet zo hard lachen dat het eten bijna weer uit haar mond valt. Teddy kijkt een beetje onzeker naar al die messen en vorken die op tafel liggen. Welke moet hij pakken?

Kortom, dit is het mooiste feest van het jaar! OK doei, was gezellig! 

6: GARDEROBE

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Pompom pom…

Zit mijn strikje zo goed? Zelfs een knappe beer als ik is weleens onzeker over zijn feestkleding. Zal ik mijn smoking aandoen? Moet ik wel mijn buik een beetje inhouden... Of de warme kersttrui met het rendier erop die oma voor me heeft gebreid?

Ik weet het. Op de eerste kerstdag doe ik mijn smoking aan. Met een spierwit overhemd en schoenen die glimmen. En de manchetknopen van opa Bob die nog meer glimmen. Een feestelijke das, zachte zijden sokken… Ja, dat zal wel veel bewonderende blikken en complimenten opleveren! Ik wil er namelijk extra goed uitzien, want op eerste kerstdag komt er een héél speciaal iemand op visite…

Op de tweede kerstdag gaan we lekker tv kijken en spelletjes doen. Dan doe ik de warme kersttrui met het rendier aan, met mijn chille joggingbroek. Staat me ook fantastisch al zeg ik het zelf.

OK doei, was gezellig!

7: PARFUMLAB

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Beren kunnen supergoed ruiken, wist je dat? Een goeie pot honing of een ander lekker luchtje ruik ik makkelijk op 10 kilometer afstand. Dus toen hebben we bedacht dat we ons eigen parfum gingen maken. In onze eigen geheime laboratorium.

Je kan dit ook thuis doen, maar doe maar niet. Bij ons begon laatst alles heel hard te sissen en te borrelen. Toen hoorden we opeens een harde knal en zat er een hele grote barst in de etalage. Teddy z’n wenkbrauwen waren helemaal weg en mijn haren waren pikzwart!

Eerst dachten we dat het vuurwerk al begonnen was, maar het was eigenlijk een ontploffing. Dus nu hebben we allemaal zo’n te gekke bril opgezet. En we doen natuurlijk heel voorzichtig.

OK doei, was gezellig! 

8: FEEST

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

WEEEEEEHOOOOO, beentjes van de vloer, de dansvloer is geopend!

Het is eigenlijk een geheim, maar ik wil iemand ten dans vragen op het grote nieuwjaarsfeest. Ze is héél speciaal, en ze kan denk ik heel goed dansen. Dus nu ga ik ook nog even mijn beste dansmoves oefenen.

Kijk, ik doe de moonwalk, de macarena, de vogeltjesdans. Én de foxtrot én de tango, net zo makkelijk.

Heb je gezien hoe soepel ik over de vloer beweeg! Precies op de maat van de muziek! Aaaaaah love it!

Mijn voeten willen nog lang niet stoppen, dus ik dans lekker door. Je wordt er ook nog eens heel vrolijk van, probeer maar! Yeah yeah yeah!

OK doei, was gezellig!

9: KINDERKAMER

Hallo lieve bezoeker! Ik ben Bobbie de Beer. Welkom in mijn wereld.

Soms kan ik gewoon niet slapen, zó spannend vind ik het allemaal. Buiten is alles mooi verlicht en de winkels zien er extra mooi uit. Iedereen heeft het druk met inkopen doen. Onder de boom liggen allemaal mooi ingepakte cadeautjes. Voor wie zouden ze zijn? Wat zou erin zitten?

Ik hoop op een grote pot honing! Een warme zachte deken voor mijn winterslaap, een eigen beer om lekker mee te knuffelen, en een spelletje dat we allemaal samen kunnen spelen. Ik hou van spelletjes!

Cadeautjes krijgen is fijn, maar cadeautjes geven is net zo leuk! Ik heb voor al mijn vriendjes al iets moois uitgezocht. Alles is prachtig ingepakt, met speciaal papier en een grote strik, zodat je niet kan zien wat erin zit. Ik ben zo benieuwd wat ze ervan vinden.

OK doei, was gezellig!

Smikkelen met Bobbie voor onze jonge gasten

De lieve, slimme, hippe en knappe beer Bobbie is de held van de Bijenkorf. Hij is dol op lekker eten en gezellig samenzijn en daarom heeft hij iets bijzonders bedacht: de Bobbie Box. Dat is een box met daarin gezonde snacks, een pakje drinken en een broodje. Berelekker allemaal! En als je het op hebt, kun je de box mooi inkleuren met de kleurtjes die er ook in zitten. De Bobbiebox is verkrijgbaar in alle restaurants en cafés van de Bijenkorf.

Bobbie Box 4,95

  • Pakje biologisch fruitsap
  • Broodje met beleg (keuze uit jam, pindakaas, nutella, ham en kaas)
  • Diverse snackgroenten en fruit
  • Zakje groentechips
  • Pakje kleurkrijtjes

Smikkelen met Bobbie voor onze jonge gasten

De lieve, slimme, hippe en knappe beer Bobbie is de held van de Bijenkorf. Hij is dol op lekker eten en gezellig samenzijn en daarom heeft hij iets bijzonders bedacht: de Bobbie Box. Dat is een box met daarin gezonde snacks, een pakje drinken en een broodje. Berelekker allemaal! En als je het op hebt, kun je de box mooi inkleuren met de kleurtjes die er ook in zitten. De Bobbiebox is verkrijgbaar in alle restaurants en cafés van de Bijenkorf.

Bobbie Box 4,95

  • Pakje biologisch fruitsap
  • Broodje met beleg (keuze uit jam, pindakaas, nutella, ham en kaas)
  • Diverse snackgroenten en fruit
  • Zakje groentechips
  • Pakje kleurkrijtjes

Bobbie's Gift Finder

Bobbie de Beer helpt jou om het perfecte cadeau te vinden

Start Gift Finder