Winkels & Openingstijden
Klantenservice

De Toekomst is Groen Redden van de bij

Onze bijzondere bij

Alle dieren zijn belangrijk, maar voor de Bijenkorf staat de bij centraal. Buiten hun productie van lekkere honing, hebben ze ook een belangrijke bijdrage voor de aarde. Bijen zorgen namelijk voor een gezond leefmilieu en de biodiversiteit. Omdat de bij een bedreigde diersoort is, heeft de Bijenkorf meerdere initiatieven opgestart om de bij te beschermen. Ons doel is om de bij van de rode lijst van bedreigde diersoorten te halen.

Wat we doen voor de bij

Om de leefomgeving van de bij een boost te geven delen we zakjes uit met een biologisch zaadmengsel. Dit doen we op de Nationale Zaaidag. We plaatsen ook bijenkasten op de daken van de winkels. Hiervoor werken we samen met de non-profitorganisatie de Pollinators. De Bijenkorf was één van de initiatiefnemers. Wat doen ze? Door lokale initiatieven en activiteiten streven zijn naar een gezonde leefomgeving voot alle bestuivende dieren.

Lees hier meer over onze activiteiten om de bij te redden.

De Toekomst is Groen Onze duurzame initiatieven

Wil je weten wat de Bijenkorf nog meer doet op het gebied van duurzaamheid of wil je graag een kijkje nemen in ons duurzame assortiment? Lees meer Shop nu