Positieve verandering

De Bijenkorf wil positieve verandering op gang brengen door onze visie op duurzaamheid uit te dragen, het goede voorbeeld te geven en bewustwording te creëren. Dit doen wij door middel van vrijwilligerswerk, het steunen van de bij en door een actieve rol te vervullen in het transparanter maken van de mode-industrie.

Sustainable Apparel Coalition
Wij zijn lid van de Sustainable Apparel Coalition (SAC)+, een internationaal samenwerkingsverband van merken, fabrikanten, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen in de mode-industrie. De leden van de SAC vertegenwoordigen samen 40% van de wereldwijde kledingindustrie. De SAC en haar leden werken aan een transparantere mode supply chain en helpen merken, retailers en fabrikanten te verduurzamen. Met de door SAC ontwikkelde Higg index kunnen merken zelf meten en delen hoe duurzaam ze zijn en waar ze kunnen verbeteren. Als toonaangevende inkooppartij vinden wij het onze verantwoordelijkheid om onze merken te stimuleren zich aan te sluiten bij de SAC en daarmee transparantie te bevorderen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samen met onze partner Nederland Cares organiseren wij op lokaal niveau acties en activiteiten waarbij de ontmoeting tussen medewerkers en onze maatschappelijke doelgroep, eenzame mensen, centraal staan. In alle steden waar wij gevestigd zijn organiseren wij activiteiten, zoals beautymiddagen, spelletjesmiddagen en gelukswandelingen.

In 2017 hebben wij 12 activiteiten georganiseerd, verspreid door het hele land.

Wij helpen de bij
Sinds 2014 helpt de Bijenkorf de bij. Omdat we de Bijenkorf heten, maar vooral omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Helaas gaat het door onder andere klimaatverandering, bestrijdingsmiddelen en oprukkende verstedelijking slecht met de bij.

Samen met Nudge en The Tipping Point, initiatieven voor een duurzame samenleving, heeft de Bijenkorf het platform The Pollinators gelanceerd. Op www.thepollinators.org bundelen we krachten, ideeën en initiatieven om de bij van uitsterving te redden. Door middel van acties, donaties en voorlichting helpen The Pollinators de bij. Ook hebben we een bijenvolk geadopteerd in Artis en staat er een bijenhotel op het dak van de Bijenkorf Eindhoven.

Verder helpen wij bijen en andere bedreigde bestuivers te overleven door onder andere campagnes te voeren om bewustzijn op gang te brengen, nieuwe leefgebieden voor ze te creëren en geld in te zamelen voor het behoud van een gezonde bijenstand. Zo haalden we in 2017 21.000,- op voor The Pollinators met onze Let's Bee Kind campagne en delen we in het voorjaar regelmatig biologisch bloemzaad uit aan klanten en medewerkers om voor meer voedsel voor de bij te zorgen.