Aangepaste levertijden tijdens de Sale

Het product

De Bijenkorf wil producten verkopen die voldoen aan de normen van verantwoord duurzaam ondernemen. Daarom willen we weten waar deze producten vandaan komen en onder welke omstandigheden ze worden gemaakt.

Verantwoord geproduceerde producten

 • Wij hebben als eerste grote retailorganisatie in Nederland het IMVO convenant voor duurzame kleding en textiel ondertekend. Daarin staan afspraken over de verbetering van de internationale textielketen op het gebied van arbeidsomstandigheden, dieren en milieu.
 • Sinds 2003 zijn wij lid van het Business Social Compliance Initiative (BSCI), dat zich richt op de rechten en arbeidsomstandigheden van werknemers in de textielindustrie. In de gedragsregels van het BSCI zijn internationale afspraken gemaakt over onder andere bescherming tegen discriminatie, kinderarbeid en gedwongen arbeid, een veilige en gezonde werkomgeving en een leefbaar loon. Ons eigen merk bed- en badtextiel wordt geproduceerd in fabrieken die lid zijn van het BSCI of van het vergelijkbare SEDEX. In overeenstemming met de ILO conventies, de Universele verklaring van de rechten van de mens, de Conventievan de rechten van het kind, de Conventie van de eliminatie van alle vormen van discriminatie tegen vrouwen, de VN Global compact en OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, streeft BSCI te handelen in overeenstemming met bepaalde sociale en milieugerelateerde standaarden ten aanzien van de volgende onderwerpen:

- Vrijheid van vereniging en het recht op collectief handelen (ILO conventies 11, 87, 98, 135 en 154)
- Verbod op discriminatie (ILO conventies 100, 111, 143, 158, 159, 169 en 183)
- Compensatie (ILO conventies 12, 26, 101, 102 en 131)
- Arbeidsuren en overwerk (ILO conventies 12, 26, 101, 102 en 131)
- Veilige en gezonde werkomstandigheden (ILO conventies 155, 164, 184 en ILO aanbeveling 190)
- Verbod op kinderarbeid (ILO conventies 10, 79, 138, 142, 182 en ILO aanbeveling 146)
- Verbod op dwangarbeid (ILO conventies 29 en 105)
- Milieu- en veiligheidskwesties.

 • Van de producten die de Bijenkorf verkoopt wordt slechts 1% door onszelf ingekocht. Met de leveranciers van de producten die wij niet rechtstreeks inkopen hebben wij afspraken over duurzaamheid vastgelegd in een gedragscode. Een verantwoorde duurzame productie is voor ons een belangrijke voorwaarde voor de samenwerking met onze leveranciers. Alhoewel wij ons inspannen voor transparantie, blijkt het in de praktijk vaak moeilijk volledig inzicht in de keten van derden te krijgen.
 • Wij zijn lid van de Sustainable Apparel Coalition (SAC), een internationaal samenwerkingsverband van fabrikanten, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen in de mode-industrie. SAC en haar leden werken aan een transparantere modesupplychain en helpen merken, retailers en fabrikanten te verduurzamen.
 • Wij verkopen geen bont en angora en werken samen met onze leveranciers om het aandeel beter dons op de markt te vergroten. Wij focussen ons op de Responsible Down Standard en Traceable Down Standard. Wij verkopen ook geen producten met microbeads.
 • Voor onze eigen-merkcollectie bed- en badtextiel maken we gebruik van duurzame materialen. Nu is 17% van deze producten gemaakt van organisch katoen. In de komende jaren zal dit meer worden.
 • 60% van de producten in onze restaurants is lokaal, organisch of duurzaam geproduceerd.

Horeca en food

Vis

De vis in onze restaurants is afkomstig van duurzame bronnen en voorzien van ten minste een van de volgende keurmerken.

 • Marine Stewardship Council (MSC) certificaat voor duurzaam gevangen vis.
 • Best Aquaculture Practices (BAP) certificaat voor milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie.
 • Gecategoriseerd als Prima Keuze of Tweede Keuze van de WNF Duurzame Viswijzer.

Koffie

In onze restaurants en cafés schenken wij Illy koffie. Illy kreeg als eerste ter wereld het predicaat Responsible Supply Chain Process vanwege de duurzaamheid van het hele productieproces en in het bijzonder de relatie die Illy onderhoudt met de eigen koffietelers.

Cacao

De chocoladeproducten van onze Meesterbanketbakker zijn gemaakt van UTZ gecertificeerde cacao. Het wereldwijde UTZ-keurmerk biedt de zekerheid dat de cacao op een verantwoorde manier en onder goede omstandigheden geproduceerd is.

GrownDownTown

Samen met groendenkers en -doeners GrownDownTown doen we een proef met het zelf kweken van biologische kruiden voor ons restaurant. Door lokale producten te gebruiken hebben we minder transport nodig.

Rundvlees

In onze restaurants serveren wij Hereford rundvlees, afkomstig uit Ierland. Dit vlees is voorzien van het Beef and Lamb Quality Assurance Scheme (BLQAS) keurmerk dat de volledige productieketen van rundvlees beslaat, van dierbeheer en dierenwelzijn op de boerderij, tot voedselveiligheid, dierenwelzijn en transport en traceerbaarheid in slachthuizen, snijzalen en productiefabrieken. Het BLQAS is een aanvulling op de strenge verplichte controles door het Department of Agriculture, Food and the Marine voor de traceerbaarheid en etikettering van al het Ierse rundvlees.

Varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van het Beemsterlant’s varken, een kleinschalig familiebedrijf in de Beemster met veel aandacht voor het welzijn van de dieren. Zij krijgen ruime huisvesting, een liefdevolle behandeling en alleen voer van GMP gecertificeerde leveranciers, zonder antibiotica, groeihormonen of groeibevorderaars. Lokale akkerbouwbedrijven zorgen voor granen en stro en de mest van de varkens wordt weer in de Beemster uitgereden, wat zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. De varkens worden op humane wijze geslacht, zonder gebruik van elektrische prikkers, met zo min mogelijk stress en onrust en snelle bedwelming.

Kippenvlees

Onze kipfilet en kipdijfilet is afkomstig van de scharrelkippen van Guillet in Daumeray (Fr). Dit vlees heeft 1 ster van het Beter Leven Keurmerk. Dat betekent dat de kippen ten opzichte van gangbare bedrijven:

 • meer ruimte krijgen
 • meer afleidingsmateriaal hebben om mee te spelen
 • langzamer groeien en langer leven
 • natuurlijk licht hebben en een normaal dag- en nachtpatroon
 • korter en beter vervoerd worden.

De gezondheid van de kippen wordt regelmatig gecontroleerd en antibioticagebruik zoveel mogelijk teruggedrongen.

Eieren

De eieren die wij gebruiken zijn vrije-uitloopeieren. De meeste vrije-uitloopeieren hebben 2 sterren van het Beter Leven Keurmerk.

Ons duurzaamheidsbeleid richt zich op vier speerpunten. Lees meer over de andere drie punten:

 • Inloggen
 • Nieuwe klant
 • Mijn account
 • Verlanglijst
 • Uitloggen

Winkels & Openingstijden

Bezorgen en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Word eenvoudig Privilege Member en geniet van gepersonaliseerde communicatie en vele andere privileges, zoals gratis verzending en exclusieve cadeaucards.

Shop the look

products

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl