Food stories Het verhaal

Shanice, Content Creator wonen

Uit liefde voor eten heeft de Bijenkorf een eigen lijn samengesteld: Food stories. Met in het assortiment alles voor een bijzondere maaltijd én tafel. Alles van de hoogste kwaliteit, gemaakt door zorgvuldig geselecteerde leveranciers die alleen met de beste ingrediënten en materialen werken.

Bijzonder Brunchen

Op een luie zondag is urenlang brunchen met zoete en hartige gerechten het fijnste dat er is. Muziek aan, tafel mooi gedekt en de geur van vers gezette koffie. De perfecte start van een nieuwe week met vrienden en familie.

Serveertips

Een mooi gedekte tafel is het halve werk en daar helpt de Bijenkorf graag bij. Het oog wil ook wat, dus combineer het witte en zwarte servies voor een speels effect. Ook steekt yoghurt met fruit mooi af in een zwarte kom. Dek de tafel met bestek, servetten en mooie glazen van Food stories. Vul de schaaltjes met bijvoorbeeld Food stories jam en acaciahoning. Geniet van elkaar én het eten.

High tea

Een high tea is een feest voor iedereen die houdt van thee, zoetigheid en goed gezelschap. Prik een datum, nodig je vrienden uit en maak er een bijzonder samenzijn van. Ook koffiedrinkers zijn natuurlijk van harte welkom.

Serveertips

Gebaksbordjes, een theepot, kopjes, schaaltjes en een taartplateau zijn de basis-ingrediënten voor een 'high-tea waardig' gedekte tafel. Maar wat je eet en drinkt is minstens zo belangrijk. Denk onze zes soorten verse thee en de Food stories 100% arabica koffiebonen met een verse appeltaart, brownies en truffels. Maak de tafel extra feestelijk met verse bloemen.

Borreltijd

Borrelen is bij uitstek een moment waarbij samen eten en delen centraal staat. Niets is gezelliger dan aan het einde van een dag met vrienden aan te schuiven aan een grote tafel vol tapas, olijven, brood en een glas Food stories Chardonnay of Champagne.

Serveertips

Een goede borrelplank is een must voor wanneer je uitgebreid gaat borrelen. De donkerhouten plank van Food Stories is een prachtige ondergrond voor witte kazen, noten en fruit. Borden zijn niet nodig, iedereen pakt, deelt, smeert en proeft wat hij zelf lekker vindt. Vul de schaaltjes met olijven, olie en zoutjes. Zet de wijn op tafel en genieten gegarandeerd.

Eindeloos tafelen

Wie houdt er niet van uitgebreid dineren? Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral als je een grote groep gasten hebt. Trek er een paar uur voor uit om in de pannen te roeren en de tafel sfeervol te dekken met zwart of wit Food stories-servies.

Serveertips

Een goed bereide risotto valt bij menig gezelschap in de smaak. Ontdek de verschillende smaken van Food stories. Met onze azijnen en olijfolie smaakt het nóg lekkerder. Gebruik de gietijzeren Food stories pan voor het perfecte resultaat. Dit gerecht steekt mooi af in een diep zwart bord, bij voorkeur geserveerd met een heerlijk glas witte wijn.

Maak de tafel extra bijzonder door de combinatie met houten onderborden en een mooie tafelloper.

Ontdek de collectie Food stories

Bekijk alle producten