De Bijenkorf deelt gratis bloemzaadjes uit in het kader van Landelijke Zaaidag

19 April 2017

Landelijke zaaidag

De Bijenkorf deelt gratis bloemzaadjes uit in het kader van Landelijke Zaaidag

De Bijenkorf deelt 65.000 zakjes bijvriendelijke bloemzaadjes uit in het kader van de Landelijke Zaaidag op zaterdag 22 april. Het zaaien van bijvriendelijke bloemen zorgt voor voedsel voor de bij die met uitsterven wordt bedreigd. Klanten ontvangen de bloemzaadjes bij een aankoop in de Bijenkorf en op deBijenkorf.nl. Hiermee steunt de Bijenkorf de bij en haar leefomgeving.

De Bijenkorf zet zich sinds 2014 in voor de bescherming van de bij omdat bijen heel belangrijk zijn voor een gezond leefmilieu. Bijen zorgen voor de bestuiving van fruit en groenten, maar ook kunnen wij door hen genieten van bijvoorbeeld koffie, zonnebloemolie en mosterd. Door onder andere klimaatverandering, bestrijdingsmiddelen en oprukkende verstedelijking wordt de bij in zijn voortbestaan bedreigd.

Duurzaam

Samen met Nudge en The Tipping Point, initiatieven voor een duurzame samenleving, heeft de Bijenkorf het platform The Pollinators gelanceerd. Op thepollinators.org worden krachten, ideeën en initiatieven gebundeld om de bij van uitsterving te redden. Op 22 april organiseren The Pollinators een kick-off met een zaaitour langs verschillende steden. De tour begint in de ochtend bij de Bijenkorf Amsterdam.

Help mee

Iedereen kan de bijen in Nederland zelf een handje helpen door bijvriendelijke planten in de tuin of op het balkon te zetten. Bijvoorbeeld cosmos, campanula of een vlinderstruik. Ook tuinkruiden als salie, tijm en rozemarijn zijn onweerstaanbaar voor bijen. De Bijenkorf deelt tienduizenden zakjes biologische bloemzaadjes uit aan zowel klanten als eigen medewerkers.


Op 19, 20 en 21 april ontvangen klanten bloemzaadjes bij bestellingen via deBijenkorf.nl.

Op 20, 21 en 22 april ontvangen klanten bloemzaadjes bij aankopen in de filialen van de Bijenkorf.

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Winkelmand

Verlanglijst

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl