Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Beautytips van Karen van Ede Sunday Mask Day

Ze is geen kapper en geen huidarts, maar wel een echte beauty goeroe: Karen van Ede. Dit keer vertelt deze beauty editor waarom het zo belangrijk is om je huid dagelijks te verwennen met een masker.

Everyday Mask Day

‘Sunday Mask Day’, is dé hippe beauty trend van het moment. Maar eigenlijk zou het elke dag ‘Mask Day’ moeten zijn. Een masker is namelijk geconcentreerder dan een dagcrème of serum en daarom erg voedend. Het werkt niet enkel ontspannend, het verwijdert ook de dode huidcellen, werkt oneffenheden weg én zorgt ervoor dat je huid andere verzorgingsproducten beter opneemt. Kortom: de superhero onder de gezichtsverzorging.

Multitasking & multimasking

Gezichtsmaskers zijn door de jaren heen enorm geëvolueerd. Vroeger brokkelde een masker al snel van je gezicht af, terwijl het tegenwoordig op een aangename manier op je huid blijft zitten. Ideaal dus als je nog even een wasje wilt doen terwijl je masker inwerkt. Doe niet enkel aan multitasking, maar ook aan multimasking, het nieuwste trendy begrip. Elk masker heeft namelijk een andere werking, van verstevigen tot hydrateren of ontspannen. Combineer verschillende maskertjes en formules met elkaar voor een optimaal resultaat. Wist je trouwens dat een masker niet enkel fantastisch werkt voor je gelaat, maar ook tegen droge handen en benen in de winter?

Zet je masker op

Vandaag de dag vind je voor elk huidtype een passend masker. De Hydra Beauty Masque de Nuit au Camélia van CHANEL helpt je huid ’s nachts met detoxen, de Absolue Precious Cells van Lancôme zorgt voor een gehydrateerd gevoel en de natuurlijke stoffen in de Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque van Kiehl’s bieden extra versteviging. Wil je jezelf eens helemaal in de watten leggen? Gebruik dan na het aanbrengen van je masker nog een sheet mask. Dat wordt dan de sandwich mask genoemd.