Winkels & Openingstijden
Klantenservice

mooi en bewust Duurzame cosmetica

Magali, Content creator mode & lifestyle

Duurzaamheid is bij de Bijenkorf van groot belang. Daarom vroegen wij fashion en beauty influencer Tiany Kiriloff naar haar favoriete duurzame beautyproducten. Ontdek aan de hand van deze items hoe ook jij een positieve impact kunt maken op het milieu.

Een duurzame beauty routine

Een duurzame beauty routine begint natuurlijk bij de basis: de gezichtsverzorging. Hiervoor zijn de vegan producten van het Britse cosmeticamerk Votary Tiany’s favoriet. Het geheim voor een vlekkeloze en egale teint ligt in een grondige reiniging van het gezicht. Kies hiervoor één van de cleansing oils van Votary. Breng vervolgens de Super Seed Facial Oil aan voor een huid die de hele dag door straalt.

100% natuurlijk

Een andere duurzame favoriet: Abel. De parfums van dit Amsterdamse merk bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten. Gedurende de dag evolueert het parfum op de huid door de wisselwerking tussen de natuurlijke ingrediënten en de lichaamschemie, wat telkens resulteert tot een unieke geur. Niet onbelangrijk om te vermelden is dat Abel 1% van haar omzet doneert aan het goede doel: The Plastic Soup Foundation

Duurzame Make-up

Met de make-up van het merk Hourglass hoef je geen compromis te maken tussen schoonheid en je geweten. Alle producten van Hourglass zijn volledig cruelty free, wat inhoudt dat ze niet op dieren zijn getest. Vanaf 2020 zal het merk ook nog eens volledig vegan zijn! Dit merk is een absolute must voor iedere bewuste beautyliefhebber.

Bewuste keuzes

Door bewuste keuzes te maken, kan je een positieve invloed hebben op de klimaatverandering. Een aantal kleine aanpassingen in je dagelijkse beautyroutine zorgen er al voor dat je zonder schuldgevoel stralend en verzorgd de deur uit kan. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare reiningsdoekjes of wattenschijfjes die je kunt wassen in de wasmachine in plaats van wegwerp wattenschijfes. Of ga voor een een gezichtscrème in een hervulbare verpakking, zoals deze crème van Rituals.

Mooi en bewust Duurzame Cosmetica

Benieuwd naar nog meer duurzame cosmetica? Ontdek hier de producten van onder andere Tata Harper, Dr. Hauscka, Rahua en Ouai. Bekijk het aanbod