Tips irritaties vermijden na scheren
Cadeaus
16
AUG. '21

Tips om irritaties na het scheren te vermijden

Ervaar jij vaak irritatie na het scheren? Een trekkerig gevoel, rode bultjes en ingegroeide haartjes kunnen erg vervelend zijn. Scheren zónder irritatie is echter wel mogelijk. Met onderstaand stappenplan krijg jij het voor elkaar.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Tip 1: Scheren zonder irritatie: verzacht de haren en creëer een barrière

Warm water verzacht de haren, waardoor deze zich gemakkelijker later verwijderen. Je kan tijdens het scheren traditionele scheergel gebruiken, maar ook een scheercrème of scheerschuim dient als een uitstekend alternatief. Alle varianten versoepelen stugge baardharen en vormen een barrière tussen jouw huid en scheermes. Doordat er geen direct contact is met de huid, ontstaat er minimale irritatie. Daarnaast zorgt de gladde barrière ervoor dat jouw scheermes zonder enige moeite over de huid glijdt.

4 van 5 artikelen gezien


Tip 2: Vermijd scheerbultjes: gebruik een scherp scheermes

Niets resulteert in zoveel irritatie na het scheren als het gebruik van een bot scheermes. De kwaliteit én scherpte van jouw scheermes maakt een enorm verschil. Ook is het belangrijk om een exemplaar aan te schaffen met meerdere mesjes. Hoe meer mesjes, hoe meer haartjes er worden verwijderd in één strook. Zo hoef je minder vaak over dezelfde plek te scheren en voorkom je onnodige frictie, wat resulteert in overgevoeligheid. Tip: door de huid voordien in te masseren met een scheerolie verklein je de kans op wondjes.

Tip 3: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zijn jouw baardharen al redelijk lang? In dat geval profiteer je ervan om de lengtes eerst kort te maken met behulp van een scheerappraat. Hoe korter de haren, hoe makkelijk deze tenslotte geschoren kunnen worden. Reinig je baard eventueel alvorens het scheren met een reinigende baardshampoo & conditioner. Dit maakt de baardharen zacht, soepel en handelbaar, waardoor je gemakkelijker tewerk kunt gaan.

4 van 6 artikelen gezien


Tip 4: gebruik de juiste aftercare

Je baard geschoren? Dan is er nog een belangrijke stap te nemen. Gebruik na het scheren een product dat de pas geschoren huid kalmeert en jeuk na scheren voorkomt. Een aftershave is om verschillende redenen dé perfecte afsluiter. Ten eerste voorkomt de antibacteriële werking van aftershave dat kleine wondjes geïrriteerd raken. Ook wordt een potentieel branderig gevoel direct verlicht en herstelt de huid sneller. Sluit eventueel af met een verzorgende dag- of nachtcrème om de huid te hydrateren en verzachten.

4 van 6 artikelen gezien


Tip 5: Scheren zonder bultjes: scheer niet te vaak

Het is belangrijk om je huid af en toe de tijd te geven om zich te herstellen. Het dagelijks scheren kan een reden zijn voor de huidirritatie. Probeer daarom iedere twee tot drie dagen te scheren. Op de dagen dat je niet scheert is het verstandig om gebruik te maken van gezichtsverzorging die de huid hydrateert en versterkt. Op deze manier zorg je ervoor dat de huidbarrière sterk is en de volgende scheerbeurt met gemak weer aan kan.

4 van 7 artikelen gezien


Lees meer