Welk parfum past bij mij?
Cosmetica
01
FEB. '22

Welk parfum past bij mij?

We maken elke dag nieuwe herinneringen en geuren zijn daar onlosmakelijk aan verbonden. Van bloemig en houtachtig tot oriëntaals, kruidig en fris: laat je verwonderen door betoverende geuren van de mooiste merken en ontdek welke parfum het best bij jou past.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Bloemige parfums

Bloemige geuren worden dikwijls als het meest vrouwelijke type parfum gezien. Het zijn de wat meer zoete en poederige geuren die sterk geassocieerd worden met verleiding, romantiek en passie. Denk aan Delina van Parfums de Marly, een subtiele maar mysterieueze geur. Verwen jezelf met een bloemige geur, of geef deze geur cadeau aan je geliefde.

4 van 8 artikelen gezien


Frisse parfums (en fruitig)

Fris en fruitige parfums geven een energieboost en staan er om bekend zich snel te verspreiden naar je omgeving. Denk aan Sunflower Pop van Floral Street of Sintra van Memo Paris, of À la Rose van Maison Francis Kurkdjian. Heerlijk licht en absoluut verslavend.

4 van 8 artikelen gezien


Oriëntaalse parfums (en kruidig)

Oriëntaalse parfums komen overeen met kruidige parfums. Kruidige en oriëntaalse parfums staan erom bekend een sensueel karakter te hebben, die een perfecte match vormen met de donkerdere seizoenen van het jaar. Onze favorieten zijn Angels' Share van Kilian, Wild Vanilla Orchid van Floral Street en Arabians Tonka van Montale.

4 van 8 artikelen gezien


Houtachtige parfums

Houd je meer unisex geuren? Dan is een houtachtige geur de way to go. Deze parfums zijn warm, puur, mysterieus en verrijkt met ingrediënten als sandelhout, cederhout en musk. Probeer eens Another 13 van Le Labo als je een houtachtig parfum zoekt.

4 van 8 artikelen gezien


Extra advies over parfums

  • Spuit het parfum op verschillende tijdstippen op. Het verschil in lichaamstemperatuur heeft namelijk effect op de geur.
  • Shop een parfum als je honger hebt, dan is je ruikorgaan op zijn scherpst
  • Loop door het parfum heen, in plaats van de geur op je lichaam te spuiten
  • Voor als je het nog niet wist; niet wrijven! Daar gaat de geur anders van ruiken.
  • Wissel van parfum om je hersenen te blijven prikkelen en je geur(en) te blijven ruiken
  • Ben je er nog niet uit welk parfum je wilt? Ontdek ons gehele aanbod damesparfums en zoek rustig even verder

Lees meer