Anti-aging huidverzorging
Cosmetica
15
JUN. '21

Zo ga je huidveroudering tegen

Huidveroudering is een normaal verschijnsel. Niemand ontkomt er aan, maar je kunt het huidverouderingsproces wel zo vroeg mogelijk tegengaan. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar zijn de eerste tekenen van huidveroudering immers al zichtbaar. Ontdek hier alles wat je moet weten om jouw huid zo lang mogelijk jeugdig te houden.

placeholder
Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Huidveroudering tegengaan? Vermijd zonneschade.

Wist je dat zonneschade de nummer één oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering? Zonnecrème is, zowel 's zomers als 's winters, een must. Een zonnecrème beschermt tegen schadelijke UVA en UVB stralingen. De ‘A’ van UVA staat voor ‘Aging’ en dit is het type straling dat je wilt vermijden als je een jeugdige uitstraling wilt behouden. Je kunt dus zoveel huidverzorgingsproducten smeren als je wil, zolang je je huid niet optimaal beschermt, heeft het geen zin.

Wie de huid wil voeden én beschermen tegen de zon, is bij merken als Dermalogica en Babor aan het juiste adres. Hier vind je verzorgende dagcrèmes met toegevoegde SPF50 voor optimale bescherming.

4 van 8 artikelen gezien


Hoe komt huidveroudering tot stand?

Hyaluronzuur en collageen zijn de bouwstenen van onze huid. Een jonge huid beschikt over een hoge dosis, maar naarmate we ouder worden verliezen we hier steeds meer van. De filosofie achter het vertragen van huidveroudering, is het gebruiken van ingrediënten die de aanmaak van deze bouwstenen stimuleren en aanvullen. Voordat we hier dieper op ingaan, beginnen we echter met de basics.

Anti-aging begint bij een goede reiniging

Zonder goede reiniging van het gezicht, kunnen producten niet optimaal hun werk doen. Begin jouw routine daarom altijd met een milde gezichtsreiniger. Jouw crèmes en serums moeten het huidoppervlak namelijk binnendringen. Vuil en talg vormen een barrière, waardoor je niet optimaal kunt profiteren van de werking van jouw huidverzorging. Een reinigingsgel maakt de bovenste huidlaag schoon en creëert de perfecte basis voor de rest van jouw routine. Gebruik 1x in de week een gezichtsscrub om alle dode huidcellen te verwijderen en ruimte te maken voor een nieuwe huidlaag. Deze ‘verse’ huidlaag zal jouw huidverzorgingsproducten beter opnemen.

Ontdek goede gezichtsreinigingsproducten

4 van 8 artikelen gezien


Doeltreffende anti-aging dag- en nachtverzorging

Of het nu je ochtend- of avondroutine betreft: een anti-aging crème is een vast onderdeel van een gezichtsverzorgingsroutine die preventief de tekenen van huidveroudering aanpakt. Kies voor een dagcrème die de huid beschermt tegen UVA- en UVB straling én schadelijke invloeden van buitenaf. Kies je voor een nachtcrème, dan werk je aan het ondersteunen van het herstelproces dat plaatsvindt terwijl je slaapt. De Estée Lauder Advanced Night Repair nachtverzorging is speciaal geformuleerd voor de ouder wordende huid en resulteert in een gladgestreken huid met zichtbaar gelifte contouren.

Ontdek dag- en nachtcrèmes tegen huidveroudering

4 van 9 artikelen gezien


Anti-aging ingrediënten: retinol en hyaluronzuur

Er zijn een aantal ingrediënten die bekend staan om hun anti-aging effecten. Sommige ingrediënten bieden direct resultaat en andere werken preventief. Een effectief anti-aging serum zorgt niet alleen voor instant results, maar ook voor lange termijn resultaten. Een exemplaar met hyaluronzuur houdt vocht vast en vult direct fijne lijntjes op voor een gladgestreken huid. De toevoeging van retinol zorgt echter voor resultaten op lange termijn. Retinol stimuleert de productie van collageen en naarmate we ouder worden produceert ons lichaam steeds minder van deze bouwsteen, dus een extra boost kan geen kwaad. De Clinical 1% Retinol Treatment van Paula’s Choice is dan een uitstekende keuze.

Ontdek producten met retinol en hyaluronzuur

4 van 8 artikelen gezien