Alles over ingrediënten in cosmetica
Cosmetica
04
AUG. '21

Alles over ingrediënten in cosmetica

Ingrediënten als Vitamine C, Hyaluronzuur en Retinol kom je tegenwoordig in heel wat gezichtsverzorging tegen. Alle drie hebben ze hun eigen werking. De een zorgt voor huidherstel, de ander is essentieel voor een gezonde glans en vermindert fijne lijntjes. Ontdek hier hoe ingrediënten in cosmetica je huid in optimale conditie houden.

Geschreven door
PhoebeContent creator beauty

Vitamine C

De ‘krachtpatser’ onder de vitamines, Vitamine C, is een onmisbaar ingrediënt voor een frisse, stralende huid. Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel), dat de huid verstevigt en tekenen van veroudering reduceert. Bij problemen als acne, pigmentvlekken en rosacea doet dit ingrediënt ook wonderen.

Producten met vitamine c

4 van 12 artikelen gezien


Retinol

Het ingrediënt Retinol, ook wel vitamine A genoemd, zet de huidcellen aan tot het maken van nieuwe, gezonde cellen. Retinol werkt tegen rimpels, een ongelijkmatige teint en acne. Daarnaast zorgt dit ingrediënt voor een gezondere, gladdere en jonger ogende huid. Tip: laat je huid wennen aan de werking van Retinol door het gebruik langzaam op te bouwen.

Producten met retinol

4 van 12 artikelen gezien


Hyaluronzuur

Voor zij die een minder stevige en flexibele huid hebben, is Hyaluronzuur interessant. Dit ingrediënt geeft een enorme hydratatie-boost, kalmeert de huid en versterkt daarbij de buitenste huidlagen. Het resultaat: een stralende, gehydrateerde huid met zichtbaar minder fijne lijntjes.

Producten met hyaluronzuur

4 van 12 artikelen gezien


Glycolzuur (AHA)

Glycolzuur is een wateroplosbaar zuur dat een belangrijke rol heeft bij het exfoliëren van de huid. Wat doet het? Het verwijdert dode huidcellen op milde wijze en zorgt voor een gezonde en nieuwe stralende huid. Daarnaast biedt glycolzuur extra vocht aan de huid en kan hij gebruikt worden voor alle huidtypen. Wij raden aan om een dagcrème met SPF te gebruiken na het exfoliëren.

Salicylzuur (BHA)

Salicylzuur, ofwel BHA, is een zuur dat ontstekingsremmend werkt en dode huidcellen op milde wijze verwijdert. Daarbij dringt dit ingrediënt tot diep in de poriën in om verstopte poriën te reinigen. Uitermate geschikt voor een onzuivere huid, het verminderen van roodheid en het verfijnen van de huidtextuur. Wij raden aan om een dagcrème met SPF te gebruiken na het gebruik van dit product.

SPF

Houd je huid gezond en stralend door haar dagelijks te beschermen met een dagcrème met SPF (Sun Protection Factor). Schadelijke uv-stralen veroorzaken een doffe teint, bruine vlekjes, fijne lijntjes en rimpels.

Producten met SPF

4 van 12 artikelen gezien


Peptide

Peptiden ondersteunen de proteïnen die van nature voorkomen in je huid. Gezichtsverzorging met peptiden zorgen voor minder zichtbare lijntjes, het versterken van je huidbarrière en het verbeteren van de hydratatie.

Cafeïne

Cafeïne is een vochtafdrijvend ingrediënt dat helpt de microcirculatie te activeren. Wel is het aan te raden om producten met cafeïne te combineren met hydraterende stoffen.

Cannabis

Voor sommige misschien compleet onverwacht, maar het ingrediënt Cannabis is geschikt voor alle huidtypen. Vooral de onzuivere en vette huid heeft hier baat bij, aangezien Cannabis zichtbare roodheid vermindert en de huid kalmeert en verzacht door de natuurlijke vochtbalans te ondersteunen.

Tijdens onze beauty masterclasses leren onze huidverzorgingsexperts jou meer over de eigenschappen van specifieke ingrediënten en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw huidverzorgingsroutine.

Lees meer