Luxe juwelen die generaties lang meegaan
Cadeaus
25
OKT. '21

Luxe juwelen die generaties lang meegaan

Of het nu gaat om de gouden verlovingsring van je oma of een zilveren armband die je moeder met veel liefde draagt; veel van deze juwelen worden van generatie op generatie doorgegeven en hebben daardoor een hoge emotionele waarde. Wil je jezelf verwennen met een tijdloos, mooi sieraad of een dierbare verrassen? Wij helpen je graag op weg.

Geschreven door
AnnemarieContent Creator Mode & Lifestyle

Juwelen met edelstenen

Juwelen die met diamanten zijn bezet, gaan een leven lang mee. Bovendien staan diamanten ook symbool voor de liefdevolle band tussen twee mensen. Bijkomend voordeel: een edelsteen zal altijd z'n waarde behouden. Een bekende illustratie hiervan is de verlovingsring van Kate Middleton. De Britse prins William vroeg haar ten huwelijk met een unieke ring gemaakt van edelmetaal en bezet met diamanten en saffieren van prinses Diana. Neem jij zijn voorbeeld? Laat je dan inspireren door onze tips voor het perfecte sieraad als cadeau.

4 van 8 artikelen gezien


Hoogwaardige kwaliteit en tijdloze designs

Bij het investeren in juwelen is het van belang om ook rekening te houden met het materiaal. Zo zijn juwelen die vervaardigd zijn uit duurdere edelmetalen, zoals goud en platina stabieler in hun waarden dan zilveren juwelen. Dat betekent niet dat je de materialen niet met elkaar kunt combineren: kettingen en ringen in geel-, wit- en roségoud van onze topmerken als Gucci zien er bijzonder stijlvol uit wanneer ze samen worden gedragen.

4 van 8 artikelen gezien


Van Zwitserse makelij

Ben jij op zoek naar een horloge? Kies dan voor een Swiss Made exemplaar. Zwitserland staat al eeuwenlang bekend om hun kwaliteitshorloges en zeer gedetailleerde ontwerpen. De traditionele Zwitserse uurwerken bewijzen dat stijl, techniek en functionaliteit feilloos hand in hand kunnen gaan. Een horloge dat zich kenmerkt met een Zwitsers uurwerk is daarom altijd de investering waard. Veel Swiss Made-dameshorloges zijn bovendien voorzien van edelstenen, zoals diamanten waardoor ze er nóg glamoureuzer uitzien.

4 van 7 artikelen gezien


Juwelen als investment pieces

Wie houdt er niet van stijlvolle juwelen of een chique horloge? Om ervoor te zorgen dat je jarenlang plezier kunt hebben van je aankoop én het generatie op generatie wordt doorgegeven, moet je rekening houden met de volgende tips:

  • Investeer in hoogwaardige edele metalen, zoals goud of platina
  • Diamanten dragen bij aan de waarde van een juweel
  • Let bij het kopen van diamanten op de vier C's; colour, carat, clarity en cut. Deze staan gelijk aan de kleur, het karaat, de zuiverheid en de slijpvorm van de edelsteen.
  • Kies klassieke edelsteenkleuren die gemakkelijk de tand des tijds zullen doorstaan
  • Let bij het kopen van een horloge op technische onderdelen, zoals het uurwerk en het felbegeerde Swiss Made-label
  • Koop alleen in gerenommeerde speciaalzaken, zoals de Bijenkorf, die jarenlange kennis in huis hebben en daarmee een servicegerichte en veilige koopervaring kunnen bieden

Ontdek onze luxe juwelen

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer