Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Wandler 5 vragen aan...Elza Wandler

Rachelle, Content creator designermode

Het Amsterdamse tassenmerk Wandler heeft in no time haar plekje in de modewereld veroverd. Sterren zoals Lady Gaga dragen haar ontwerpen én nu komt ontwerpster Elza Wandler ook met een schoenencollectie. Wij spraken Elza over haar toekomstplannen en bij wie zie het liefst de Wandler schoenen aan de voeten ziet.

Ten eerste gefeliciteerd met je eerste schoenencollectie. Wat was je inspiratie voor deze collectie en hoe is hij ontstaan?
Bedankt! Voor mijn eerste schoenencollectie wilde ik het klein maar fijn houden. Vijf modellen, allemaal met een hak van verschillende hoogtes. Door de 'ugly dad' sneaker takeover, had ik enorm veel behoefte aan een sexy schoentje. Maar het is voor mij ook belangrijk dat de schoenen een verlengde zijn van mijn tassen en vice versa. Al de schoenen zijn gemaakt van het beste Italiaanse leer, gedurfd kleurgebruik en subtiel sculpturaal lijnwerk met vrouwelijke vormen.

Was je altijd van plan om na de tassen van Wandler ook een schoenencollectie uit te brengen?
Ik wist altijd al dat ik iets voor mezelf wilde doen, mijn eigen wereld creëren. Na tassen voelde het heel logisch om schoenen toe te voegen aan mijn wereldje. Het gaat allemaal om timing.

Wie is voor jouw de Wandler vrouw?

Ik hoop dat Wandler verschillende vrouwen uit verschillende doelgroepen aanspreekt. In plaats van te werken met modellen, hebben wij voor de campagne negen vrouwen gevraagd. Een voor een zijn dit vrouwen die ik beschouw als een supervrouw op haar eigen manier, waaronder Nederlandse designer Sabine Marcelis en digitaal talent Linda Tol.

Wandler bestaat pas twee jaar en de tassen worden nu al gedragen door supersterren als Lady Gaga. Bij wie zou je graag je nieuwe schoenencollectie aan de voeten zien?

Oeff, heb je even tijd? Als wij het buiten die categorie pakken, dan zeg ik Isabelle Kountoure, fashion director van Wallpaper* magazine. Ze heeft een ongelofelijk goede stijl en is superslim.

Wat zijn je toekomstdromen voor Wandler?

Dit. Mooie producten van top kwaliteit blijven maken voor krachtige en stijlvolle vrouwen die houden van een statement piece om hun dagelijkse look te vervolledigen

Nieuwe collectie

De schoenencollectie is net zoals de Wandler tassen: elegant met onverwachte vormen en eclectische kleuren. Kwaliteit staat centraal in elk ontwerp van het Amsterdamse merk. De schoenen zijn stuk voor stuk gemaakt van het beste Italiaanse leer. De High Summer 2019-collectie bestaat uit vijf stijlvolle modellen: de Bente Kitten, Isa Sandal, Niva Mule, Lina Boot en Lotte Mule. Van klassieke kleuren tot opvallende prints, in de nieuwe collectie is er voor ieder designerliefhebber wat wils.

Nieuwe collectie Wandler

Ben je benieuwd geworden naar meer? Ontdek het volledige aanbod van schoenen en tassen van Wandler. Bekijk de collectie