Alles over het poloshirt
Mode
18
APR. '20

Het juiste poloshirt

Met een stijlvolle polo sla je nooit de bal mis. Let er wel op dat je kiest voor een polo met de juiste pasvorm voor jouw lichaam. Deze handige (stijl)tips zorgen ervoor dat je een exemplaar vindt dat perfect bij je past.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De ideale pasvorm van een polo

Een polo moet mooi aansluiten op het lichaam. Niet te los, maar ook weer niet té strak. De mouwen van je polo horen op het breedste gedeelte van de biceps te vallen en er zou steeds een vinger tussen de mouw en de biceps moeten kunnen. Zo zorg je ervoor dat je armen nog genoeg bewegingsvrijheid hebben en er bovendien goed uitzien.

Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste maat hebt voor je polo kan je gebruik maken van de maattabellen van het desbetreffende merk. Lacoste, Tommy Hilfiger en Hugo Boss hebben polo's in verschillende modellen.

De slim fit polo

Polo's zitten uiteraard het best wanneer je het geschikte model voor jouw lichaam draagt. Ben je atletisch gebouwd en wil je graag laten zien wat je hebt, dan is een slim fit polo ideaal. Een slim fit model zit strakker om het lichaam waardoor voornamelijk de borstkas en de armen mooi geaccentueerd worden.

Alle slim fit polo's

4 van 12 artikelen gezien


De regular fit polo

Ben je wat groter en smaller van gestalte of ben je juist wat breder met een gezellig buikje? Kies dan voor een polo met een regular fit. Dit model creëert bij slanke mannen wat meer volume bij de smalle taille, waardoor het lichaam mooi in proportie is. En een regular fit is ook ideaal voor mannen die hun buikje eerder willen verbergen.

Alle regular fit polo's

4 van 12 artikelen gezien


Belangrijke stijltips

De polo is tijdloos, elegant en makkelijk te combineren. Zo draag je een polo het best:

  • Steek een polo in je broek in combinatie met een deftige chino
  • Als lang en slank bent of een atletische bouw hebt, kan je de polo over je korte broek laten vallen
  • Zet de kraag nooit omhoog
  • Draag niets onder je polo om de contouren van de polo te behouden
  • Een licht gekleurde polo accentueert je spieren. Kies voor een polo met een donkere kleur als je bepaalde lichaamsdelen wilt verhullen.
  • Sport je graag in een polo, kies dan voor een sportief model die gemaakt is van speciale stoffen

Lees meer