Jeansguide
Mode
31
MRT. '22

Jeans advies: de juiste jeans fit voor je figuur

De jeansbroek is een must voor elke garderobe en het vinden van de juiste jeans fit is net zo belangrijk. Lees in dit jeans advies meer over de verschillende jeans pasvormen en fits. Van de skinny fit jeans tot de jeans met wijdvallende pijpen: welke jeans fit kies jij?

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Skinny fit jeans

Heb je een sportieve bouw? Kies dan voor de skinny fit jeans. Voor een stijlvolle look combineer je het met losse bovenkleding zoals een ruime manteljas of oversized sweater. Rol de onderkant op en draag het met een paar sneakers of stop de pijpen in je enkellaarzen.

Alle skinny fit jeans

4 van 12 artikelen gezien


Tapered fit jeans

Voor mannen met stevige benen raden we de tapered fit jeans aan. Jeansbroeken met deze fit vallen losjes om het bovenbeen en worden smaller vanaf de knieën naar het einde van de pijp toe. Je krijgt een strakke look met meer comfort bovenaan. Deze jeans is perfect voor mannen die geen strakke broek aan willen, maar wel graag dit effect willen creëren. Voor een eigentijdse look is het ook zeker geschikt voor mannen met slanke benen.

Alle tapered fit jeans

4 van 12 artikelen gezien


Slim fit jeans

Vind je de skinny toch iets te strak? Dan is de slim fit jeans een goed alternatief: smalle pasvorm met voldoende bewegingsruimte. De slim jeans fit is makkelijk te combineren, zowel formeel als informeel, sluit goed aan en valt mooi over de schoen.

Alle slim fit jeans

4 van 12 artikelen gezien


Straight fit jeans

Is één van de bovenstaande jeans fits niets voor jou? Dan is de straight fit jeans een goed alternatief. Deze klassieker heeft een rechte pijp van heup tot enkel, en valt losser dan de meeste modellen. Deze jeans fit is geschikt voor mannen met een voller of breder postuur. Leuk te combineren met een hemd en colbert.

Alle straight fit jeans

4 van 12 artikelen gezien


Loose fit jeans

De loose fit jeans heeft de breedste pasvorm met een comfortabel, casual en stoer effect. Kies voor deze jeans fit als je echt geen strakke broek wil of als je vollere benen hebt. Combineer het met een paar sneakers en een pufferjacket voor een streetstyle look.

Alle loose fit jeans

4 van 8 artikelen gezien


Jeans wassen

Een jeans is tijdloos, zeker als je er zorg voor draagt. Een eerste tip: was je jeans zo weinig mogelijk! Zo voorkom je dat hij verkleurt en/of krimpt. Hang je jeans liever een nachtje buiten of leg hem in de vriezer om fris te houden en ongewenste luchtjes tegen te gaan. Wil je toch je jeans wassen? Let dan hierop:

  • Lees altijd de wasvoorschriften, deze kunnen namelijk per jeans verschillen.
  • Was je jeans altijd binnenstebuiten en gebruik niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel (aangegeven op de verpakking van het wasmiddel). Check ook of jouw jeans wel geschikt is voor wasverzachter.
  • Was je jeans apart van andere kleding en stop nooit meer dan 4 jeans tegelijk in de wasmachine.
  • Een jeans was je altijd op de laagste temperatuur, bij voorkeur 30 graden.
  • Wil je zwarte jeans zwart houden? Dompel hem dan eerst even in azijn voor de eerste wasbeurt.
  • Gooi een jeans nooit in de droger op hoge temperatuur. Hang deze beter uit om te laten drogen, niet in de zon, maar wel binnenstebuiten. Zo voorkom je verkleuring.

Ontdek al onze stijlvolle jeansbroeken

4 van 12 artikelen gezien


Online personal styling

Heb jij hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste jeans fit of weet je niet goed hoe je een jeansbroek combineert? Maak dan kosteloos gebruik van onze Online Personal Styling service. Onze online personal stylist geeft je dan vrijblijvend stijladvies op basis van jouw voorkeuren.

Lees meer