Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Pakmaat bepalen
Mode
Advies
18
APR '20

Bepaal je colbert- of pakmaat

Wil jij indruk maken met een perfect zittend kostuum? Lees hier onze tips om de juiste maat te vinden!

author
Geschreven door
LeoContent creator herenmode

Wil jij indruk maken met een perfect zittend kostuum? Lees hier onze tips om de juiste maat te vinden!

author
Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De ideale maat

Belangrijk bij een kostuum is dat het makkelijk dicht gaat en dat de colbert op de rug glad is zonder plooien. Een handige tip om te gebruiken is door je vuist tussen je borst en jasje te houden. Als deze past, heb je voldoende ruimte. Je mouwen moeten net boven je pols uitkomen. Bij het passen van een broek is het van belang dat deze aangesloten zit, maar los genoeg om je handen in je zakken te steken.

Bij de meeste kostuums is de maataanduiding gebaseerd op de standaard confectiematen. De verschillende merken gebruiken ook nog een eigen maattabel die specifieke maten aangeven voor hun pakken en colberts. Bij het passen van een kostuum heb je de maten nodig van je schouderbreedte, borstomvang, taillemaat, heupbreedte en ruglengte.

Schouderbreedte en ruglengte

Om de schouderbreedte te bepalen, meet je de afstand van schouderpunt tot schouderpunt. Dit kan je doen aan de bovenkant van de rug of borst. De achterkant van je colbert is perfect als dit de lengte tussen je bovenste ruggenwervel en de onderkant van je billen is. De bovenste ruggenwervel is de plaats waar de kraag van je colbert zit.

Borstomvang en hoge taille

Om de afmeting van je borstomvang te bepalen, moet je de de omtrek van het breedste deel meten. Om het breedste punt te vinden begin je te meten op de plaats net onder je oksels. De taille kan je dan weer opmeten op de plaats waar je buik het smalste is. Dit is net boven de navel. Het is belangrijk dat je uitademt en ontspannen bent.

Broekmaat van het pak

Bij het zoeken van een broek is het belangrijk dat je de binnenbeenlengte weet. Dit is de afstand van je lies tot net onder de enkel.

Wil je het nog gedetailleerder? Meet dan ook de heup-en taillebreedte. De taillebreedte is de omtrek van je lichaam op de plaats waar je een riem zou dragen. De heupbreedte kan je vinden door de je heupen op de breedste plek van je lichaam te meten. Dit is tussen je lies en je taille.

Kies een colbert of pak in jouw maat

 • Ralph Lauren Slim fit colbert met klepzakken
  nieuwe collectie

  Ralph Lauren

  Slim fit colbert met klepzakken

  395,-
 • HUGO BOSS Haylon slim fit colbert in linnenblend
  nieuwe collectie

  HUGO BOSS

  Haylon slim fit colbert in linnenblend

  349,-
 • MANGO Sanday slim fit colbert met borstzak
  Alleen online

  MANGO

  Sanday slim fit colbert met borstzak

  79,99
 • MANGO Florida slim fit colbert van linnen
  Alleen online

  MANGO

  Florida slim fit colbert van linnen

  129,99

4 van 12 artikelen gezien