Welke parfum past bij mij?
Verzorging
03
NOV. '22

Welke parfum past bij mij?

Er zijn weinig dingen zo persoonlijk en intiem als een parfum. Een parfum vertelt wie je bent en waar je voor staat. Daarnaast heeft een parfum de kracht om nostalgische herinneringen op te roepen. Kies je voor kruidig, houtachtig, oriëntaals, fris of fruitig? Laat je inspireren door ons ruim assortiment aan parfums en ontdek welke soort bij jou of je geliefde past.

Kruidige parfums

Ingrediënten als patchouli, musk en roze pepper zorgen ervoor dat kruidige parfums warm en mysterieus gevoel oproepen. Wil je zelfzekerheid en sensualiteit uitstralen? Dan is een parfum met kruidige geurtonen iets voor jou.

4 van 8 artikelen gezien


Houtachtige parfums

Houtachtige parfums worden gekenmerkt door hun warme en lederachtige geurtonen, gecreëerd door ingrediënten als sandalhout, vervier en cedarhoud. Houtachtige geuren wordt geassocieerd met kracht en mysterie en zijn een perfect winterparfum.

4 van 8 artikelen gezien


Oriëntaalse parfums

Oriëntaalse geurtoetsen nemen je mee op een zintuigelijke reis naar exotische landen. Ingrediënten als musk, saffraan en amber geven oriëntaalse parfums een geheimzinning en magisch karakter. Een aantal van onze favorieten zijn Arabians Tonka van Montale, Oud Satin Mood van Maison Francis Kurkdjian en Atlas Fever van Ex Nihilo.

4 van 8 artikelen gezien


Frisse parfums

Frisse parfums zorgen voor een positieve en aantrekkelijke uitstraling. Ze hebben citrusachtige toetsen die lichter zijn en die zich daarom gemakkelijk verspreiden. Inspirerende frisse parfums zijn French Riviera van Mancera, Citrus Riviera van BDK en Green Pearl van Thameen.

4 van 7 artikelen gezien


Fruitige parfums

Fruitige parfums ruiken naar vers geplukt fruit in combinatie met een bloemige toets. Deze parfums zijn gedurfd en iets zoeter en perfect voor zachte karakters. Onze favorieten zijn Infusion De Mandarine van Prada, Philosykos van diptyque of Eau Du Soir Sydney Albertini van Sisley.

4 van 7 artikelen gezien


Enkele parfum tips

  • Aangezien het verschil in lichaamstemperatuur effect heeft op de geur is het van belang je parfum op verschillende tijdstippen van de dag aan te brengen.
  • Je gaat best net voor je lunch of diner op zoek naar een parfum. Je reukorgaan is namelijk op zijn scherpst wanneer je honger heb.
  • Bewaar je parfum in een donkere en koele plaats. Warmte en licht hebben een negatief effect op de kwaliteit.
  • Het is beter om je parfum te sprayen en er niet over te wrijven. Zo blijft de geur langer hangen.
  • De geur van je parfum blijft langer hangen wanneer je die op textiel of warmtepunten van je huid aanbrengt.
  • Om je hersenen te blijven prikkelen is het belangrijk om regelmatig van parfum te wisselen zodat je de geur blijft ruiken.
  • Nog niet zeker welke parfum je wilt? Ontdek ons gehele aanbod herenparfum.

Lees meer