Zonnebrillengids
Mode
23
MRT. '22

Welke zonnebril past bij jouw gezicht?

Als er één iets is waar je 's zomers altijd naar zal grijpen voor je het huis verlaat, is dat wel je zonnebril. Het liefst een zonnebril die stijlvol is én goed bij je gezicht past. Er bestaan echter zoveel verschillende monturen, dat het soms moeilijk is om een geschikt exemplaar te vinden. Met deze gids helpen wij je op weg zodat jij de zomer stijlvol ingaat.

Geschreven door
LeoContent creator herenmode

De beste zonnebril voor een rond gezicht

Een rond gezicht herken je aan iets bredere jukbeenderen en een voorhoofd en kaak met dezelfde breedte. Met een rechthoekig of vierkant montuur laat je je gezicht optisch langer en slanker lijken. Probeer ronde monturen te vermijden, deze benadrukken de vorm van je gezicht.

Zonnebrillen voor een rond gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een ovaal gezicht

Heb je een langer gezicht met een afgeronde kaaklijn en ronde kin, dan heb je een ovale gezichtsvorm. Een zonnebril uitkiezen is voor jouw gezichtsvorm helemaal geen probleem. Of je nu kiest voor een rond, vierkant of aviator montuur: ieder model zal je ongetwijfeld goed staan.

Zonnebrillen voor een ovaal gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gekenmerkt door een hoekige kaaklijn met voorhoofd en kaak die dezelfde breedte hebben. Met een ronde of ovale zonnebril verzacht je scherpe gelaatstrekken en breng je meer balans in je gezicht. Ook rechthoekige monturen zijn geschikt voor de vierkante gezichtsvorm, maar deze kunnen je wel een strengere uitstraling geven.

Zonnebrillen voor een vierkant gezicht

4 van 12 artikelen gezien


De beste zonnebril voor een driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht is op het breedst op de voorhoofd en heeft smallere kaken. Kies bij deze gezichtsvorm voor een aviator of wayfarer zonnebril. Zonnebrillen met een groot montuur zijn ook zeker geschikt voor deze gezichtsvorm.

4 van 12 artikelen gezien