Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Feestkleding en party outfits Feestelijke gelegenheid: gala

Geschreven door

Leo, Content creator herenmode

Een van de bekendste dresscodes bij een gala is 'Black Tie'. Deze formele maar zeer leuke dresscode heeft wel een aantal belangrijke regels. Wij zetten deze, samen met een paar tips, voor je op een rij.

Horloge: wel of niet?

Een horloge is eigenlijk niet toegestaan bij de dresscode Black Tie. Maar in een tijd waarin de klok ons leven dicteert is het chiquer om naar een horloge te kijken dan naar je smartphone. Dit elegante en luxueuze horloge van Maurice Lacroix is de finishing touch van jouw gala-outfit.

Het ideale galakostuum

Een smoking is echt een must als de dresscode Black Tie luidt. De voorkeur ligt bij een single-breasted jasje. Dit is een blazer waarvan de knopen zich op een rij aan één kant bevinden. Wil je tijdens de feestdagen echt uitpakken met je outfit? Ga dan voor een jasje van fluweel of satijn.

Het hemd

Het hemd hoort bij de Black Tie dresscode spierwit te zijn. Het liefst ga je voor een smoking hemd met een blinde knoopsluiting, zodat je de knopen niet ziet. Wij verkiezen hemden met het Kent of wide spread kraagtype. Vervolledig je outfit met een paar chique manchetknopen.

De schoenen

De schoenen maken de man, zeker ook bij een galakostuum. Kies voor zwarte (lakleren) veterschoenen en draag er bij voorkeur zwarte sokken in.

De vlinderdas

Zoals de naam het zelf al zegt: bij feestkleding volgens de Black Tie dresscode is een zwart strikje een must. Voor een minder formeel event of een kerstgala kun je een strikje in een andere kleur dragen. Wil je extra feestelijk voor de dag komen? Kies dan voor een kerstkleur zoals rood of groen.

HERENMODE Meer inspiratie

Ontdek nog meer advies of outfit inspiratie en lees hier ook meer over de laatste trends op gebied van mode Laat je inspireren