Winkels & Openingstijden
Klantenservice

ADVIES Gehydrateerd blijven tijdens de zomer

Geschreven door

Karen, Content creator beauty

Het is geen geheim dat de zon en droge lucht tijdens de zomer nefast is voor je huid. Maar hoe je dan wél met een gehydrateerde en stralende huid de zomer doorkomt is voor velen nog een raadsel.

Bescherming

Zonnebrand ook op grijze dagen? Het klinkt misschien gek, maar ook op deze momenten moet je je huid beschermen tegen uv-stralen. En dan het liefst een zonnecrème die hydrateert en veel anti-oxidanten bevat. Op die manier ben je beter beschermd tegen de vervuilde lucht en voorkom je een doffe huid.

Verademing

Door temperatuurverschillen, vervuilde lucht en uv-stralingen heeft je huid het zwaar te verduren tijdens de zomer. Je huid wordt verstikt en kan daardoor niet meer goed ademen. Niet getreurd, want gelukkig hebben merken als CHANEL en Kiehl’s hier de perfecte producten voor. Smeer bijvoorbeeld bij 's avonds een hydraterend nachtmasker op, zo kan je huid beter te ademen.

Verfrissing

Een emmer water over je gezicht heen gooien is misschien wat overdreven, een facemist is dus dé oplossing. Dankzij merken als La Mer, Caudalie en Clarins kun je tijdens de zomer je gezicht verfrissen met een verkoelend én lekker ruikende mist. En het fijne is dat je een facemist zonder problemen over andere verzorging of make-up mag sprayen.

Verlichting

Ga je op reis en heb je een lange vlucht voor de boeg, dan is het niet vreemd dat je toch even indommelt. Voorkom donkere kringen en wallen bij aankomst op het vliegveld door een oogcrème mee te nemen in je handbagage. Bijvoorbeeld de Global Anti-Aging Cell Power Eye Gelée van Estée Lauder. "Prepare for landing" en breng deze oogcrème nog snel even aan.

Cosmetica Meer inspiratie?

Ontdek nog meer inspiratie en advies voor cosmetica Lees meer