Mode

Exclusief interview met tennisser Matteo Berrettini over mode en BOSS

Met een zesde plek op de wereldranglijst en als eerste Italiaanse Wimbledon-finalist, heeft Matteo Berrettini zijn stempel gedrukt in de tenniswereld. Zijn invloed gaat verder dan de witte lijnen van de tennisbaan als ambassadeur voor BOSS waar hij ook een eigen collectie mee ontwerpt. In KORF, de fysieke stijlkrant van de Bijenkorf, richten we onze schijnwerpers op grensverleggers in zowel sport als in de mode. En wie kan ons beter inspireren met zijn levenslessen en stijl dan Matteo?

Gecreëerd door
Leo BrahimajHoofdredacteur

Terug van weggeweest

Na een hobbelig pad van blessures vorig jaar is Matteo terug, sterker en vastberadener dan ooit. Hij gelooft dat voor een atleet tegenslagen alleen maar de brandstof zijn voor een honger naar succes. "Van tegenslagen leer je meer dan van overwinningen," zegt hij krachtig. "Verliezen zijn makkelijker te accepteren dan blessures. Het vergt namelijk mentale kracht om iets zo graag te willen, en te accepteren dat iets je op oneerlijke wijze wordt afgenomen." Zijn doorzettingsvermogen en veerkracht hebben hem naar dit punt gebracht, maar Matteo is vastbesloten om nog hogere pieken te bereiken.

"Grenzen verleggen betekent voor mij jezelf pushen om iets te bereiken wat anderen niet voor mogelijk hielden. Of je nu een junioratleet of een ervaren professional bent, er zijn altijd limieten die doorbroken kunnen worden."

Grenzen verleggen: van sport naar mode

In KORF, de stijlkrant van de Bijenkorf, ontdekken we waarom sporters de absolute it-boys zijn op het fashion front. Matteo Berrettini, als ambassadeur voor BOSS en co-creator van zijn eigen sportlijn met het merk, gelooft ook in een stijlvolle symbiose tussen sport en mode. "Ik vind het geweldig hoe sport en mode steeds meer samenkomen. Aan de ene kant zie je met de introductie van 'athleisure wear', performance-elementen in het straatbeeld. Aan de andere kant is ook het fashion gehalte in de sportarena gestegen.”

Tip van Matteo: de veelzijdige polo van BOSS

 • HUGO BOSS

  BOSS

  Prime slim fit polo van piqué katoen met logo

  79,95
 • 40%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Passertip slim fit polo van piqué katoen met logo

  79,9547,-
 • 50%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Passenger slim fit polo met logo

  79,9539,-
 • 30%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Phillipson regular fit polo met logoborduring

  119,9579,-
4 van 8 artikelen gezien

"Buiten de baan heb ik meer ruimte om te experimenteren met materialen. Ik heb bijvoorbeeld een uitgebreide collectie BOSS-jacks die ik graag in mijn vrije tijd draag. Ze voegen een extra dimensie toe aan mijn look."

De perfecte balans tussen functionaliteit en stijl

Als BOSS-ambassadeur voelt Matteo zich thuis bij het merk, dat perfect aansluit bij zijn levensstijl en mentaliteit als individuele sporter. Hij waardeert vooral de zorgvuldig uitgebalanceerde mix van functionaliteit en stijl in de collecties van het merk. "In de collecties van BOSS is elk element doordacht tot in het kleinste detail." legt hij uit. “Een balans tussen prestatie en stijl is belangrijk. Hard werken is essentieel, maar er goed uitzien terwijl je dat doet, is net zo belangrijk."

De favoriete jacks van Matteo

 • 20%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Malbano bomberjack van geitensuède met ritszakken

  499,-399,-
 • 20%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Jolur bikerjack van lamsleer met ritszakken

  499,-399,-
 • 20%

  HUGO BOSS

  BOSS

  Malbano jack van suède met steekzakken

  499,-399,-
 • Exclusief

  HUGO BOSS

  BOSS

  V_Theo gewatteerde bodywarmer met donsvulling en ritszakken

  299,-
4 van 8 artikelen gezien

Dit artikel is een preview. Het gehele interview en meer vind je in het eerste issue van KORF, de stijlkrant van de Bijenkorf, waarin we onze lens richten op grensverleggers in sport en mode. Haal jouw exemplaar in de kiosk op de vernieuwde herenmodeafdeling op de eerste verdieping in de Bijenkorf Amsterdam.

Beeld: Robin de Puy

Lees meer