Barbecue tips en recepten
Eten & Drinken
18
APR. '22

Tips en recepten voor een geslaagde barbecue

De temperatuur loopt op, de avonden worden langer: tijd om weer gezellig te barbecueën. Deze zomer laten we ons inspireren door verre oorden en worden onze zintuigen geprikkeld door de smaken en geuren uit Azië. Ontdek handige tips en originele recepten voor de ultieme barbecue-ervaring.

Geschreven door
IngridContent Creator Lifestyle

Gemarineerde ribbetjes op de BBQ

Een geslaagd buitendiner begint uiteraard bij de perfecte barbecue. Kies je voor gemak dan, is een electrische of gasbarbecue de beste keuze. Maar wil je die traditionele barbecue-ervaring waar rook en vuur aan te pas komt? Dan is een houtskoolbarbecue jou op het lijf geschreven.

Wij maakten op deze kogelbarbecue van Gusta ribbetjes in oosterse marinade met daarbij frisse koolsla en zeewier. Een echte aanrader!

Voor de grillmasters

4 van 8 artikelen gezien


De ultieme vegan BBQ

Of je nu vegan, veggie of flexitariër bent (of gewoon eens iets nieuws wil proberen), met groente kun je alle kanten op. Ons favoriete vegan barbecue-recept is momenteel gegrilde aubergine met miso-glazuur en paarse shiso. Een Japanse klassieker die je smaakpapillen verrast bij elke hap.

Tip: schenk bij dit gerecht een witte wijn met hinten van fruit en een zachte houtrijping om de miso te complementeren.

Serveer in oosterse sfeer

Aziatische zalm op de BBQ

Het laatste barbecuerecept is er één om je vingers bij af te likken: zalm in zelfgemaakte laksaus met gegrilde groente en tofu. Voor de laksaus hoef je alleen maar de lekkerste Aziatische smaakmakers te verzamelen en deze in een pannetje op een laag vuur te infuseren. Dit giet je vervolgens over de zalm, waarna deze heerlijk karameliseert boven de grill.

Onze laksaus bestond uit o.a. sojasaus, dashi azijn, mirin, suiker, rode ui, gember en limoen, maar hierin ben je natuurlijk vrij om te experimenteren.

Smaakmakers voor thuis

4 van 8 artikelen gezien


Lees meer