Winkels & Openingstijden
Klantenservice
Reiskoffers vergelijken? Kies de beste valies voor jouw reis • de Bijenkorf
Lifestyle
Advies
26
MRT '20

De beste koffer

Bij de perfecte vakantie hoort ook de perfecte reiskoffer. Of je nu alleen met handbagage reist of graag voldoende spullen meeneemt: wij zetten op een rij welke valies onmisbaar is voor jou. Ook vind je hier toffe accessoires waarmee het inpakken nog makkelijker verloopt.

author
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Bij de perfecte vakantie hoort ook de perfecte reiskoffer. Of je nu alleen met handbagage reist of graag voldoende spullen meeneemt: wij zetten op een rij welke valies onmisbaar is voor jou. Ook vind je hier toffe accessoires waarmee het inpakken nog makkelijker verloopt.

author
Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Handbagage koffer

Een handbagagekoffer is perfect voor een zakelijke reis of een stedentrip. Vaak is het nog de vraag of jouw reiskoffer de juiste maten heeft voor de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt. Over het algemeen mag de koffer niet groter zijn dan 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Dat is inclusief de wielen, handvatten en zijvakken. Ideaal voor een korte trip is bijvoorbeeld deze Canyon spinner van March met TSA cijferslot.

Lange weekendjes of langere vakanties vereisen wellicht een grotere variant. Deze valiezen worden ook wel medium reiskoffers genoemd. Het maximaal toegestane gewicht van deze koffer is ook afhankelijk van de vliegmaatschappij, dus het is belangrijk om dit vooraf te checken.

Ons assortiment handbagage koffers

4 van 12 artikelen gezien


Grote koffers

Koffers met een standaardformaat zijn tussen 57 en 74 cm hoog en zijn vooral geschikt voor een vakantie van twee weken. De allergrootste reiskoffers zijn groter dan 75 cm en zijn handig voor langere reizen of grote gezinnen. Naast het formaat van de valies kun je ook het aantal wieltjes kiezen. Zo heeft een spinner vier wieltjes, waardoor je deze gemakkelijk voor je uit kunt bewegen. Een trolley heeft daarentegen slechts twee wieltjes en is daarom geschikt om te trekken.

Ons assortiment grote koffers

 • Samsonite Neopulse x Diesel spinner 75 cm
  nieuwe collectie

  Samsonite

  Neopulse x Diesel spinner 75 cm

  349,-
 • Samsonite Duopack spinner 78 cm
  nieuwe collectie

  Samsonite

  Duopack spinner 78 cm

  199,-
 • Samsonite S'cure spinner 81 cm
  nieuwe collectie

  Samsonite

  S'cure spinner 81 cm

  215,-
 • Samsonite Tunes Spinner 81 cm
  nieuwe collectie

  Samsonite

  Tunes Spinner 81 cm

  419,-

4 van 12 artikelen gezien


Materiaal

Voor reiskoffers worden veel verschillende materialen gebruikt. Het goedkoopste materiaal voor een harde reiskoffer is polypropeen. Deze stevige kunststof is licht qua gewicht. Een andere soort is ABS. Dit materiaal is ook licht en hard, maar kan eventueel breken als de valies te vol zit. Harde koffers kunnen ook van aluminium worden gemaakt. Dit zachte materiaal met een zilverwit uiterlijk geeft de koffer een strakke glans. Toch is dit materiaal wat minder vormvast en krasbestendig.

Zachte reiskoffers worden gemaakt van bijvoorbeeld polyamide, ook wel nylon genoemd. Het is licht in gewicht, veerkrachtig en vormvast. Een sterkere variant hiervan heet balistic nylon en wordt door bijvoorbeeld het merk Tumi gebruikt. Voor reistassen wordt vaak tarpoline (vrachtwagendoek) gebruikt. Dit is sterk, flexibel en waterafstotend. Vaak is de basis hiervan polyester of canvas dat wordt behandeld met een speciale coating. Polyester kan ook zonder coating gebruikt worden. Koffers van enkel polyester zijn vorm- en kleurvast.

Sommige koffermerken hebben hun eigen materiaal ontwikkeld. Zo gebruikt Samsonite exclusief het materiaal ‘Curve’. Dit is een soort laminaat waarbij verschillende lagen kunststof over elkaar worden gedrukt. Het is stevig en krasbestendig.

Ons assortiment

 • Rituals Yogamat 185 x 60 cm
  Met cadeau

  Rituals

  Yogamat 185 x 60 cm

  59,90
 • Sunnylife Mermaid opblaasbare volleybalset

  Sunnylife

  Mermaid opblaasbare volleybalset

  45,-
 • Sunnylife Glitter Inflatable noodle zwemband

  Sunnylife

  Glitter Inflatable noodle zwemband

  18,-
 • Rituals Vera drager voor yogamat
  Met cadeau

  Rituals

  Vera drager voor yogamat

  14,90

4 van 12 artikelen gezien


Inpaktips

Aan een vliegreis zit vaak een maximum aantal kilo’s verbonden. Ook is de ruimte van een reiskoffer vaak beperkt. Het is dus soms niet evident om binnen de restricties van de luchtvaartmaatschappij, toch je favoriete spullen mee te nemen op reis. Wij helpen je een handje en zetten onze favoriete producten voor je op een rij die kunnen helpen bij het inpakken van jouw valies.

 • SUITSUIT heeft bijvoorbeeld de packing cubes in haar collectie. Deze handige tasjes passen precies in een SUITSUIT koffer en zorgen daarmee voor een overzichtelijke inhoud en veel ruimte.
 • Bij Samsonite vind je compressiezakken waarin kleding kan worden opgerold zonder lucht. Hierdoor heb je opeens veel meer plaats in je bagage.
 • Veel andere merken bieden handige reisaccessoires aan zoals mini flesjes en speciale reisetuis.

Ontdek ook onze reis essentials voor de perfecte voorbereiding van jouw reis.