Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Samen is het magisch Champagnegids

Geschreven door

Ingrid, Content creator lifestyle

Onmisbaar tijdens het feestseizoen is champagne, hét drankje voor speciale gelegenheden. Lees meer over de verschillende soorten champagnes en ontdek jouw nieuwe favoriet.

De bruisende basis

De naam 'Champagne' mag gebruikt worden als de drank afkomstig is uit de Champagnestreek in Noord-Frankrijk én als de champagne volgens de 'méthode traditionnelle' is gemaakt. Moët & Chandon en Veuve Clicquot zijn de grootste champagnehuizen ter wereld, maar Ruinart is de oudste.

De Bijenkorf heeft naast de exemplaren van deze bekende huizen ook exclusievere flessen in de collectie, zoals de Lipstick Champagne van Piper Heidsieck. Ideaal om cadeau te doen.

Verschillende smaken

Er zijn 7 druivenrassen toegestaan bij het maken van champagne, waarvan Chardonnay, Pinot noir en Pinot meunier het meest gebruikt worden. Wat bepaalt nu de smaak? Het verschil tussen witte en blauwe druiven én de hoeveelheid suiker.

Bij champagne betekent brut droog, demi-sec halfdroog en doux zoet. De champagnes die tijdens de feestdagen gedronken worden, zijn meestal klassieke bruts. Wil je een champagne serveren bij het dessert? Dan is een zoetere demi-sec een goede optie.

Wonen & Vrije tijd Inspiratie voor de feestdagen

Creëer je eigen sprookje met onze betoverende kerstdecoratie, de lekkerste kerstrecepten en de mooiste cadeaus voor onder de kerstboom Laat je inspireren