Online masterclass 'koken en tafelen' met sterrenchef Wilco Berends
Eten & Drinken
04
AUG. '21

Tips & tricks voor thuis van sterrenchef Wilco Berends

Tijdens deze masterclass strijkt de Bijenkorf neer in sterrenrestaurant De Nederlanden in het pittoreske Vreeland. Daar ontmoeten wij sterrenchef Wilco en zijn vrouw Caroline Berends. Speciaal voor ons maakt hij één van zijn signature gerechten. Met dit recept haal jij het sterrenrestaurant in huis én heb je een streepje voor tijdens het aankomende diner.

Minimalistisch design

Zoals het een sterrenchef betaamt, werkt Wilco enkel met de beste producten. Dat geldt niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor het kookgerei: "Als je duurzaam wilt werken, is het belangrijk dat een pan een kookleven meegaat," legt Wilco uit. In zijn keuken kunnen de pannen van SCANPAN daarom niet ontbreken. Het Deense merk creëert pannen en ander kookgerei van wereldklasse, waarbij kwaliteit centraal staat. De pannen staan garant voor hoge prestaties en maximale duurzaamheid én geven de keuken een chique uitstraling.

4 van 8 artikelen gezien


"Als je duurzaam wilt werken, is het belangrijk dat een pan een kookleven meegaat."

Culinaire beleving

In De Nederlanden staat een culinaire beleving hoog in het vaandel. Wilco kookt sinds 2000 al een Michelinster en in zijn restaurant komen alle disciplines op een perfecte manier samen. Zijn culinaire opvoeding is nog steeds sterk te zien in zijn huidige kookstijl, waarbij eerlijke, lokale gerechten de hoofdrol spelen. "Wij vinden producten van eigen bodem heel belangrijk – dat doet onze naam eer aan. Ik hoef geen plaatje op mijn bord, evenwicht en structuur zijn de grote criteria voor een goede maaltijd," legt Wilco uit.

Wil je Wilco's signature recept zelf thuis proberen? Download hier het volledige recept.

"Alles wat je toevoegt aan je gerecht moet ertoe doen."

The Table

Een sterrengerecht is niet compleet zonder een mooi gedekte tafel. Wie flink wil uitpakken met een in het oogspringende tafelsetting, is bij het Nederlandse The Table aan het juiste adres. Laat je inspireren door het assortiment vol hedendaagse en tijdloze designs en natuurlijke materialen. The Table toont hoe je verschillende stijlen met elkaar combineert en mixt met de favorieten uit je eigen kast. Door te combineren krijg je een persoonlijke en unieke gedekte tafel waar vanzelf mooie verhalen naar boven komen.

The Table werkt nauw samen met bedrijven en mensen waarbij de normen van de World Fair Trade Organization centraal staan: eerlijke betaling en goede en veilige arbeidsomstandigheden.

4 van 8 artikelen gezien


Lees meer