Slaapkamertrends
Ruimtes
10
MRT. '22

Slaapkamer inrichten: dit zijn de trends van 2022

Na een lange, grijze winter is het tijd voor een nieuw begin. De zon breekt door, vogels fluiten en de geur van verse bloemen vult de lucht. Hoog tijd dus om je huis een welverdiende upgrade te geven. We richten de slaapkamer in volgens de laatste interieurtrends. Pasteltinten, neutrale kleuren en duurzame materialen voeren er dit jaar de boventoon.

Geschreven door
IngridContent Creator Lifestyle

Pastel in de slaapkamer

Dit seizoen zijn pasteltinten ongekend geliefd. We zien ze niet alleen in modecollecties opduiken, ook in het slaapkamerinterieur komen ze veelvuldig terug. Wij zijn momenteel fan van lila, geïnspireerd door dé Pantone kleur van dit jaar: 'Very Peri'. Volgens het instituut staat deze kleur voor de perfecte balans tussen zorgeloos vertrouwen en gedurfde nieuwsgierigheid. Precies hoe we de lente van 2022 willen beleven.

Pastel perfection

4 van 12 artikelen gezien


Een neutrale inrichting

Wie van een meer neutrale slaapkamerinrichting houdt, kan dit jaar zeker zijn of haar gading vinden. Combineer natuurlijke materialen met neutrale kleurtinten voor een slaapkamer die de tand des tijds moeiteloos doorstaat. Combineer verschillende kleurschakeringen en laat ze tot hun recht komen in elegante (zit)hoekjes. Bovendien kan zo'n hoekje perfect dienen als moderne kaptafel, waar je je mooiste spulletjes kunt tentoonstellen.

Ga je een kleine slaapkamer inrichten? Juist dan kan je met neutrale kleurtinten een ruim effect creëren. Speel met het licht en maak van je plekje een heerlijk oord om helemaal tot jezelf te komen.

More me-time

4 van 8 artikelen gezien


De slaapkamer inrichten met luxe laagjes

Iedere interieurliefhebber kent het concept layering: het gebruik van verschillende laagjes en materialen om je ruimte een weelderige look te geven. Bij het inrichten van de slaapkamer kiezen we dit jaar voor luxe laagjes van biologisch katoensatijn en hoogwaardig wol van merken zoals de Bijenkorf Home, Yumeko en Missoni. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je huid.

Ben jij op zoek naar duurzaam gecertificeerde producten? Let dan op de markering Duurzamer en het Groene Bij-logo. Hieraan kun je zien dat je beddengoed, laken of kussen een duurzamere keuze is.

We love layering

4 van 8 artikelen gezien


Lees meer