Minder is meer: Tiny House inspiratie
Ruimtes
09
SEP. '21

Tiny House inspiratie

Meer dan ooit zijn we op zoek naar balans: de balans met onszelf, elkaar en de natuur. Daarom reisden wij af naar recreatiepark Warredal in Maaseik, waar we volledig tot rust kwamen in een Tiny House en leerden over small living. Hier leef je in een klein interieur, volgens het ritme van de natuur. Geen stroom betekent meer tijd om een boek te lezen, met elkaar te praten en van de kleine momenten te genieten. Hoe groot of klein jouw huis ook is, met deze Tiny House inspiratie creëer je meer balans in je interieur en in je leven.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Minimalistische meubels

Meer geluk ervaren met minder spullen. Dát is de essentie van small living, ofwel wonen in een Tiny House. Op het gebied van meubels betekent dat kiezen voor handige meubels met een minimalistisch design die zo min mogelijk ruimte innemen. Doe geen onnodige aankopen, maar investeer in kwaliteit. Gaan je meubels jaren mee, dan zijn ze ook nog eens duurzaam.

Investeringsstukken

4 van 8 artikelen gezien


Essentieel kookgerei

Koken in een Tiny House kan misschien uitdagend lijken, maar met het juiste kookgerei lukt het zeker. Onmisbaar in jouw kleine keuken zijn een multifunctionele pannenset, en goed mes en een onverwoestbare snijplank. Het is niet nodig om veel verschillende varianten te hebben, want je kiest tijdens het koken toch steeds voor je favoriete tools. Dat betekent minder afwas én meer ruimte in de keukenkast.

Voor onovertroffen gerechten

4 van 10 artikelen gezien


Kleine woonaccessoires

Het is duidelijk: wonen in een Tiny House betekent minder spullen. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen gezelligheid toegevoegd mag worden. Kleine woonaccessoires zoals kaarsen, kandelaars en vaasjes met (droog)bloemen nemen niet veel ruimte in beslag en zijn bovendien de ideale sfeermakers. Probeer een balans te vinden tussen schoonheid en functionaliteit, waarbij elke woonaccessoire daadwerkelijk één van die twee toevoegt aan je interieur.

Klein maar fijn

4 van 8 artikelen gezien


Duurzamer doen

Een Tiny House levensstijl staat gelijk aan een duurzame levensstijl. Naast minder consumeren, betekent dit ook bewustere keuzes maken terwijl je shopt. Hier lees je welke merken wij aanraden voor een duurzamer interieur en waarom.

Duurzamere keuzes

4 van 12 artikelen gezien


Lees meer