Wabi Sabi
Ruimtes
08
APR. '21

Interieurtrend: Wabi Sabi

The art of imperfection, oftewel de schoonheid van het onvolmaakte, is waar de Japanse levensfilosofie Wabi Sabi voor staat. Niet alleen in het leven, maar ook in de liefde, de kunst én in het interieur. Ontdek hier hoe je van jouw huis een ontspannen en Wabi Sabi thuis maakt.

Geschreven door
IngridContent creator lifestyle

Robuuste materialen

De Wabi Sabi woonstijl ademt robuuste materialen met een onafgewerkt design. Denk aan ruwe materialen zoals steen, beton en hout. Het liefst zien we deze materialen à la Wabi Sabi in hun onafgewerkte staat. De essentie van dit interieur is het voelen van het verleden van je vloer en meubels.

Accessoires zoals een vaas van keramiek en kandelaars van gerecycleerd aluminium passen perfect in dit plaatje. Mix en match verschillende tinten en vormen, maar blijf in een natuurlijk kleurenpalet van bruin, beige en grijs voor een rustgevende sfeer.

Wabi Sabi woonaccessoires

Statement muren

Ben jij eindeloos op zoek naar de perfecte verfkleur of het mooiste behang? Dat is nu verleden tijd, een afgebladderde betonmuur is volledig Wabi Sabi-proof. Gebruik dit grillige canvas als basis voor een set stijlvolle posters, die je natuurlijk niet allemaal op dezelfde hoogte hangt. Zet er een retro zetel voor en werk af met sierkussens in verschillende prints, een plaid met franje en pampastakken voor wat extra structuur. Imperfect en een tikkeltje ongewoon, dus helemaal in Wabi Sabi-stijl.

Wabi Sabi wanddecoratie

Industriële meubels

Een Wabi Sabi interieur mag best een beetje stoer zijn. Kies voor industriële meubels van merken als BePureHome en Zuiver en combineer ze met exotische accessoires voor een authentieke en tijdloze look. Het hoeft juist niet allemaal bij elkaar te passen. Ga voor een unieke mix van items die jouw interieur persoonlijk en perfect imperfect maken.

Wabi Sabi meubels

Lees meer