Living trends for winter
Ruimtes
15
SEP. '22

De mooiste woontrends om binnen te blijven

Nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van interieur en wonen? De Bijenkorf spotte heel wat nieuwe interieurtrends die je winterse nesteldrang alvast zullen aanwakkeren.

Geschreven door
LoreContent Creator Lifestyle

Nostalgisch comfort

Van geometrische patronen, aardse kleurenpaletten en felle neonlichten: vandaag de dag vinden we comfort in moderne decoratie met een knipoog naar het verleden. Het combineren van items die op het eerste zicht niet bij elkaar passen, is daarbij helemaal toegestaan. Etaleer jouw verzameling kaarsen, vazen en kussens in de kamer en creëer je eigen retro interieur, met een prachtig koffietafelboek als decadente kers op de taart.

Terug in de tijd

4 van 10 artikelen gezien


Café Couleur

Het mag dan wel donker zijn buiten, maar dit najaar genieten we van een streepje kleur. Dat mag je vrij letterlijk nemen, want het streeppatroon is weer helemaal in de mode en doet ons dromen van waterijsjes en vrolijke parasols. Voeg daar een fel kleurenpalet aan toe met tinten als rood, blauw en geel en je krijgt een interieur waarvan je helemaal warm wordt.

4 van 11 artikelen gezien


Romantisch paars

Ook diepe tinten krijgen een plaats in onze winterse woning. Kleuren als auberginepaars en diep poederroze zorgen voor een oase van rust, zowel in de slaapkamer als daarbuiten. Deze droomcombinatie voegt een elegante ingetogenheid toe die prachtig te combineren is en je helemaal zen maakt bij thuiskomst.

Vijg, aubergine of biet?

4 van 12 artikelen gezien


Speelse bourgeoisie

Wie houdt van de esthetiek van The Crown of Bridgerton, zal zich in deze trend helemaal thuis voelen. Kies bijvoorbeeld voor servies met een royale toets, waarbij elegante decadentie wordt afgewerkt met speelse elementen, iconische ruitpatronen en gouden details. Of ga voor flamboyante ornamenten die glanzend pronken op het dressoir.

Theatraal tintje

4 van 12 artikelen gezien


Nonchalant & geleefd

Deze woontrend staat lijnrecht tegenover de kleurexplosies en koninklijke decadentie die we eerder voorbij zagen komen. Hier treden verweerde materialen en troebele kleuren naar de voorgrond. Stoffige herfsttinten en onafgewerkte designs brengen harmonie en intimiteit in het interieur. Een handgemaakte uitstraling siert woonitems als schalen en manden. Gekreukt, rommelig, doorleefd: alles is geoorloofd.

4 van 11 artikelen gezien


Lees meer