Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Interview & it items Q&A Matthias Geerts

Geschreven door

Magali Herssens, Content Editor

Als Antwerpse blogger en influencer heeft Matthias Geerts regelmatig te maken met mode. Deze week spraken we hem over zijn persoonlijke stijl en wat we de komende tijd van hem kunnen verwachten.

Hi Matthias, je doet van alles en daarom juist de vraag, wat doe je precies?

5 jaar geleden heb ik als hobby een blog gestart op lookbook.nu en deelde ik mijn dagelijkse outfits met de wereld. Intussen is dit uitgegroeid tot een fulltime job met een eigen blog mattgstyle.com+. We schrijven niet enkel over menswear maar ook over travel, grooming en alles wat mannen interesseert. Daarnaast deel ik deze passie op Instagram en probeer ik mijn volgers overal in mee te nemen en te inspireren. We creëren content voor merken, dit kunnen foto's, video’s of geschreven artikels zijn, of een combinatie van de drie. Daarnaast maak ik lifestyle video’s met mijn vriend op ons Vlaams YouTube kanaal en hebben we een eigen juwelenlijn voor mannen, TAWO.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

Casual Formal, maar ook streetwear. Ik hou ervan om alle stijlen te combineren en niet echt de fashion “regels” te volgen. Ik draag waar ik me goed in voel en dit kan ook zeker van dag tot dag variëren. Er zijn periodes dat ik heel vaak een zwarte jeans draag, dan weer periodes met geklede broeken of wijde broeken. Momenteel ben ik helemaal fan van een jeans met lange jas en opvallende sneakers.

Wat zijn je favoriete merken van dit seizoen?

Moeilijk! Ik hou van Sandro+ omdat ze heel leuke klassiekers brengen die gemakkelijk te combineren zijn met wat meer streetstyle merken, deze ik mix graag. Maar ook hou ik van Balenciaga+ en Off White+, zij hebben leuke key-items om je look af te werken.

Welk item uit je kledingkast zou je niet kunnen missen?

De meeste mensen zouden zeggen een duur paar schoenen of een exclusieve designer jas. Natuurlijk moet ik toegeven dat ik vorige winter een paar Gucci sneakers gekocht heb die ik niet zou kunnen missen. Maar als ik echt moet kiezen zou ik niet zonder een goede zwarte (brede) jeans kunnen, bijvoorbeeld mijn zwarte Levi’s 501.

Als influencer ben je vaak in the picture, hoe zorg je voor afwisseling in je looks?

Absoluut, zoals ik eerder zei met 1 goede jeans ben je vaak goed. Ik zou deze dan afwisselen met een verschillende jasjes en sneakers. Als influencer heb ik best wel veel kleding om elke dag iets volledig anders te kunnen dragen en dat vind ik wel fijn. Ik probeer vaak met kleuren of stijlen te spelen en te variëren. Soms eerder wat formeel, soms wat tussenin en dan weer heel streetstyle of fashion forward. Dit hangt ook sterk af van de gelegenheid of simpelweg mijn gemoed.

Tot slot, wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?

Meer video’s, ik probeer me echt te focussen op video al is dit zeer moeilijk voor me wegens tijdsgebrek. Persoonlijk vind ik video veel leuker, op deze manier kan ik mijn verhaal beter vertellen dan met één stilstaand beeld. Ten slotte veel reizen, eind oktober vertrek ik weer naar Indonesië en daarna ga ik ook naar Japan. Dit is de huidige planning maar het is ook mogelijk dat dit wordt vervangen door een maand of twee New York. In het kort, veel fashion en reizen.

Ontdek het aanbod Herencollectie

Ben je benieuwd naar meer? Ontdek de volledige herencollectie en laat je inspireren door de mooiste items van het seizoen.