Kerstcrackers

Tijdelijk niet beschikbaar

Kerstcrackers

Het kerstdiner is niet compleet zonder kerstcrackers op de tafel! De Bijenkorf biedt kerstcrackers in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo vind jij gegarandeerd een aantal mooie exemplaren die bij jouw kersttafel passen. Met welke kerstcrackers luid jij knallend het diner in?

Kerstcrackers bij de Bijenkorf.be

Hoewel kerstcrackers wellicht in België nog niet heel bekend zijn, kunnen ze in Engels sprekende landen bijna niet zonder. Deze feestelijke items maken daar echt onderdeel uit van de kersttraditie. Geen kersttafel is compleet zonder een kerstcracker op ieder bord! Maar waar dienen ze nou eigenlijk voor? Vaak wordt er voorafgaand aan het kerstdiner een momentje genomen om de crackers te openen. Met één van jouw tafelgenoten houd je de uiteinden van de kerstcracker vast en trek je deze open met een knal. Diegene met het langste gedeelte krijgt uiteindelijk de inhoud van de cracker. Dit is vaak een grappig berichtje of een klein (flauw) cadeautje. Neem eens een kijkje bij ons assortiment Robin Reed kerstdecoratie voor de leukste kerstcrackers in allerlei soorten en maten.

Een stukje geschiedenis achter de kerstcracker

De oorsprong van de kerstcracker is terug te leiden naar Engeland. De eerste versie van de kerstcracker werd uitgevonden in 1847 door de Engelse banketbakker Tom Smith. Toen hij opmerkte dat zijn bonbonverkoop iets terugliep, besloot hij deze vrolijk te verpakken in kleurrijke papiertjes en voegde hij hier een klein briefje met een leuke boodschap aan toe. Echter mocht dit nog steeds niet baten in de verkoop. Op een avond raakte Tom geïnspireerd door het knisperende vuur in zijn open haard, en kwam hij op het idee om een knalelement aan de toenmalige crackers toe te voegen. En met groot succes!

Winkels & Openingstijden

Leveren en retourneren

Winkelmand

Wachtwoord vergeten

Weet u uw wachtwoord niet meer? Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen u binnen enkele minuten een e-mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

Bedankt, u ontvangt binnen enkele minuten een e-mail daarin een persoonlijke link waarmee een nieuw wachtwoord aangemaakt kan worden.

terug naar inloggen

Nieuwe klant

Profiteer met een webshopaccount van gratis levering. Maak in 2 simpele stappen een webshopaccount aan en geniet direct van gratis levering. Bekijk alle informatie over leveren en retourneren.

Bezoek onze Belgische
Webshop

Ben jij in België? Bezoek dan onze Belgische webshop en geniet van:

Ga naar debijenkorf.be
of blijf op debijenkorf.nl

Verstuur nu je pakket
naar Duitsland

Ben jij in Duitsland? Laat nu je pakket in Duitsland leveren en geniet van:

Pas nu je bezorgadres aan
of blijf op debijenkorf.nl