Klantenservice

Kan ik BTW terugvragen als ik buiten de EU woon?

Jazeker! Als je buiten de Europese Unie woont, krijg je de BTW over jouw aankopen bij de Bijenkorf gemakkelijk terug. Wij werken hiervoor samen met Global Blue en VatFree.com

Global Blue
1. Haal bij onze Klantenservicebalie een Global Blue cheque op en vul deze in.
2. Bestempel de cheque bij de airport of douane.
3. Stop de cheque in de Global Blue brievenbus of stuur hem per post op aan Global Blue (Global Blue, P.O. BOX 363, 810 00 Bratislava, Slovakia, Europe).
4. Je ontvangt de BTW dan spoedig terug op jouw creditcard.

In de Tax Free Lounge in onze winkel in Amsterdam krijg je de betaalde BTW zelfs meteen contant terug. Vervolgens dien je jouw cheque bij de douane alsnog te laten bestempelen en op te sturen aan Global Blue.

In de winkel of online: 

VatFree 

Tax-free shopping / Btw-teruggave voor privé personen

Maak een account aan op www.vatfree.com, of download de app voor ios of android , en doorloop deze drie gemakkelijke stappen:
  1. Registreer je aankoopbon voor BTW teruggave
  2. Print of bewaar de aankoopbon. Deze heb je nodig bij stap 3. Let op bij online winkelen: Geef je woonadres van buiten de EU op als factuuradres. Je afleveradres is een Nederlands adres of ander EU adres waar je verblijft of je aankopen wilt laten bezorgen
  3. Ga vóór vertrek uit de EU, op het vliegveld of bij de grenscontrole, naar de douane om je aankoopbonnen te laten afstempelen. Upload een foto van de afgestempelde bon in de vatfree.com app of via www.vatfree.com Let op bij verzending: Bij lucht- of zeevracht hoef je niet langs de douane, je transporteur zal je van een exportdocument voorzien waarmee de uitvoer is bewezen.
  4. Je krijgt de btw, minus de vatfree.com service fee, terugbetaald op een betaalwijze naar keuze (credit card, paypal, alipay, wechat, SEPA bank).

Vatfree.com regelt gegarandeerd de hoogste terugbetaling van btw voor meer dan 55.000 winkels in de EU.

Wat is tax-free shoppen?
Op de meeste aankopen in Nederland betaal je een bedrag van 21 procent aan btw (belasting toegevoegde waarde). Dit bedrag is verwerkt in het aankoopbedrag. Wanneer je een aankoop doet in onze winkel of webshop, met de bedoeling deze mee te nemen of te verzenden naar het buitenland, kom je in aanmerking voor teruggaaf van de btw. Je moet minimaal €50 uitgeven bij een (web)winkel in Nederland. Heb je vragen over taxfree? Neem dan gerust contact op met [email protected] of + 31 (0)88-8283799

Let op: Om in aanmerking te komen voor btw-teruggave geldt een minimum aankoopbedrag. In Nederland is dit €50. In Duitsland €25 en in België €125.01.
warning