menu

Klantenservice

Kan ik BTW terugvragen als ik buiten de EU woon?

Jazeker! Als je buiten de Europese Unie woont, krijg je de BTW over jouw aankopen bij de Bijenkorf gemakkelijk terug. Wij werken hiervoor samen met Global Blue en VatFree.com

Global Blue
1. Haal bij onze Klantenservicebalie een Global Blue cheque op en vul deze in.
2. Bestempel de cheque bij de airport of douane.
3. Stop de cheque in de Global Blue brievenbus of stuur hem per post op aan Global Blue (Global Blue, P.O. BOX 363, 810 00 Bratislava, Slovakia, Europe).
4. Je ontvangt de BTW dan spoedig terug op jouw creditcard.

In de Tax Free Lounge in onze winkel in Amsterdam krijg je de betaalde BTW zelfs meteen contant terug. Vervolgens dien je jouw cheque bij de douane alsnog te laten bestempelen en op te sturen aan Global Blue.

VatFree 

Tax-free shopping / Btw-teruggave voor privé personen

Wat is tax-free shoppen? Op de meeste aankopen betaalt u een bedrag van 21 procent aan btw (belasting toegevoegde waarde). Dit bedrag is verwerkt in het aankoopbedrag. Wanneer u een aankoop doet in onze webshop en de aankopen laat leveren op een Europees adres brengen wij btw in rekening. U kunt daarna in aanmerking komen voor een btw-teruggave, als u de aankopen uitvoert in uw reisbagage of via lucht- of zeevracht naar een land buiten de EU. Wij werken hiervoor samen met vatfree.com.

Maak een account aan op www.vatfree.com, of download de app voor ios of android, en doorloop deze drie gemakkelijke stappen:
  1. Winkel online én laat uw aankopen leveren in een land binnen de EU: Geef uw niet-EU woonadres op als factuuradres. Uw afleveradres is een Nederlands adres of ander EU adres waar u verblijft of uw aankopen wilt laten bezorgen.
  2. Ga vóór vertrek uit de EU, op het vliegveld of bij de grenscontrole, naar de douane om uw aankoopnota’s te laten afstempelen. Bij lucht- of zeevracht dient u het exportdocument van uw transporteur te bewaren.
  3. Registreer en maak een foto van uw afgestempelde aankoopbonnen met de vatfree.com app of upload een foto via de website www.vatfree.com. Uw btw-teruggave wordt dan in gang gezet.

Vatfree.com regelt de terugbetaling aan btw en neemt contact met u op via e-mail of middels de app. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.vatfree.com of telefonisch via +31 88 828 37 33. Let op: Om in aanmerking te komen voor btw-teruggave geldt een minimum aankoopbedrag. In Nederland is dit €50. In Duitsland €25 en in België €125.01.
warning