Klantenservice

Wat moet ik doen als ik een artikel met bamboe/melamine heb gekocht bij de Bijenkorf?

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) adviseert dit serviesgoed niet (meer) te gebruiken, omdat het mogelijk schadelijk is voor de gezondheid.

Uit onderzoek is gebleken dat bij aanwezigheid van bamboe of mais in melamine de afgifte van formaldehyde hoger is dan toegestaan. Er bestaat een kans dat bij gebruik van het servies te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. Een te hoge inname van formaldehyde kan leiden tot maagirritatie en maagzweren.

Na het stoppen van het gebruik van dit serviesgoed is het gezondheidsrisico ook direct verdwenen. Het is onwaarschijnlijk dat later alsnog klachten optreden.

Uiteraard hebben wij alle melamine kunststof serviesgoed met bamboe- en/of maisvezels direct uit ons assortiment genomen.

In afwachting van verder onderzoek adviseert het Voedingscentrum bovendien om servies dat voor 100% van de kunststof melamine is gemaakt, niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.


Wilt u meer weten, kijkt u dan op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit of neem contact op met onze klantenservice .


Lijst met alle melamine kunststof serviesgoed met bamboe- en/of maisvezels artikelen.

warning