Winkels & Openingstijden
Klantenservice

Broodroosters

Komen de kleffe boterhammen met kaas zo’n beetje jouw neus uit? Dan zorgt een broodrooster voor de broodnodige variatie! Met een broodrooster bereid je binnen een handomdraai een heerlijk knapperige boterham met een prachtig goudbruin randje. Daarnaast is de broodrooster ook geschikt voor het bereiden van croque monsieurs. Dat wordt smullen!

101 artikelen
Filter & sorteer
101 artikelen

Komen de kleffe boterhammen met kaas zo’n beetje jouw neus uit? Dan zorgt een broodrooster voor de broodnodige variatie! Met een broodrooster bereid je binnen een handomdraai een heerlijk knapperige boterham met een prachtig goudbruin randje. Daarnaast is de broodrooster ook geschikt voor het bereiden van croque monsieurs. Dat wordt smullen!

Broodroosters bij debijenkorf.be

Ben jij ook dol op een typisch Engels ontbijt? Dan kan de broodrooster niet in jouw keukenuitrusting ontbreken. Bij de Bijenkorf vind je uiteenlopende modellen van de merken Kitchenaid, Dualit en Inno Cuisinno. Ga jij voor een retro broodrooster of kies je voor een model met een prachtig kleurrijk design? Er is volop keuze! Geraak je er niet goed aan uit en weet je niet waar te beginnen? De Bijenkorf helpt jou graag met het kiezen van de perfecte broodrooster voor jou en je gezin.

Croques maken en bagels roosteren met een broodrooster van Kitchenaid

De Artisan broodrooster van Kitchenaid is voorzien van een handige croque-monsieur klem. Zo kan jij met deze multifunctionele broodrooster ook tosti’s maken. Daarnaast kan deze broodrooster gebruikt worden voor het ontdooien van brood en het roosteren van koffiebroodjes en bagels. De geavanceerde technologie zorgt ervoor dat de binnenkant wordt geroosterd en de buitenkant alleen wordt verwarmd. Uiteraard doet deze broodrooster ook gewoon waar hij voor bestemd is. Dankzij de 7 verschillende bruiningsstanden kan jij je boterham precies naar jouw voorkeur roosteren. Zo zal jouw boterham in ieder geval niet zwartgeblakerd naar buiten springen. Heb je liever een broodrooster met een retro twist? Kijk dan eens naar ons aanbod Smeg broodroosters.

Smeg broodrooster: een echte klassieker in een funky jasje

Wie kent de broodroosters van Smeg niet? Deze iconische broodroosters van Italiaanse makelij lijken recht uit een Amerikaanse diner te komen. De designs van Smeg broodroosters zijn geïnspireerd op de frisse kleuren van de fifties en staan prachtig in iedere keuken. Kies bijvoorbeeld voor een pastelroze of -blauwe broodrooster, of ga voor een neutralere kleur. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wie echt helemaal los wil gaan, kan ook voor de unieke Dolce & Gabbana Sicily is My Love Smeg broodrooster kiezen, die beschilderd is met een prachtige traditionele Siciliaanse print. Je keuken krijgt gegarandeerd een extra warme gloed.

De ideale broodrooster: hoeveel slots?

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste broodrooster is het aantal slots (ook wel sleuven genoemd). Ben je een kleine eter en heb je genoeg aan twee geroosterde boterhammen? Dan is een broodrooster met 1 of 2 slots waarschijnlijk voldoende. Deze broodroosters nemen bovendien zeer weinig plaats in, dus zijn handig om op te bergen of om een plekje te geven op het aanrecht. Heb je een groot gezin of eet je graag meerdere getoaste boterhammen tijdens het ontbijt of de lunch? Dan doe je er goed aan een broodrooster te kiezen met meerdere sleuven. Kies bijvoorbeeld voor een 4-slots broodrooster van Cuisinart en waan je in je eigen lunchbar.

Breedte van de broodrooster slots

Niet alleen de hoeveelheid slots is belangrijk, kijk ook even of de breedte en dikte past bij jouw wensen. Wie graag dik boerenbrood en bagels roostert of van plan is om croque monsieurs klaar te maken, is gebaat met een iets breder broodroosterslot dan zij die houden van dunne, geroosterde boterhammen. Ook om pistolets, sandwiches, croissants of een stuk baguette te roosteren, heb je een sleuf nodig die breed genoeg is.

Broodroosters met een schoonmaakfunctie

Naast het in rekening brengen van het aantal en type slots, is het belangrijk om na te gaan welke extra functies de broodrooster bezit en of je daar nood aan hebt. Zo bezitten verschillende broodroosters over een handige schoonmaakfunctie, waarbij de broodkruimels bijvoorbeeld in een kruimellade vallen die makkelijk uitneembaar is. Op die manier heb je geen last van verbrande kruimels die wegkwijnen in je broodrooster en de keuken vullen met een verbrande lucht wanneer je toast maakt. De meeste Russell Hobbs broodroosters beschikken over deze handige schoonmaakfunctie, dus neem zeker eens een kijkje in hun assortiment.

Automatische stop of zelf bepalen wanneer je toast klaar is?

Verlies jij ook zo vaak de tijd uit het oog? Dan kan een automatische stop handig zijn. Broodroosters met deze functie laten de toast automatisch naar boven 'springen' wanneer die op temperatuur is. Zo hoef jij niet in de gaten te houden wanneer je brood naar wens geroosterd is en heb je minder kans op verbrande toasts. Doordat je zelf de mate van het roosteren kunt bepalen aan de hand van verschillende standen, zorg je ervoor dat de toasts er pas uitkomen van zodra ze de gewenste crunch hebben.

Handige recepten met de broodrooster

Vandaag de dag wordt een broodrooster niet meer enkel gebruikt om brood te roosteren, maar heeft men manieren gevonden om dit handig keukenapparaat voor allerlei gerechten in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke bruschetta's met knoflook, tomaat en zuiderse kruiden. Je waant je meteen op een zonnig terras in Italië. Je kunt er ook voor kiezen om je boterhammen eerst te beleggen en, gewikkeld in een papieren toasterzakje, te roosteren in de broodrooster. Zo kun je genieten van heerlijk gesmolten kaas en de rokerige smaak van geroosterde groenten. Nog een lekker sausje erbij nadat je specialiteit uit de broodrooster komt et voilà: een unieke home-made croque.

Van ambachtelijk boerenbrood tot bagels en croissants: alles wat de broodrooster ingaat, komt eruit met een verrukkelijk, knapperig korstje. Zelf kaascroissants maken? Bagels roosteren om nadien te besmeren met zachte cream cheese en kappertjes? Genieten van een klassiek, Engels ontbijt met toast, worstjes, tomaten, eieren en spek? Een lekkere snee dik brood roosteren, waarop je goede boter smeert die smelt waar je bijstaat en een extra romige smaak achterlaat? De opties met een broodrooster zijn eindeloos. Tegenwoordig bestaan er zelfs heel wat kookboeken die uitsluitend recepten met een broodrooster voorzien. De croques of tosti's hebben dan ook een fameuze comeback gemaakt en worden niet langer alleen belegd met kaas en hesp. Denk maar aan een pesto-croque of een dessert-croque met choco. Je kunt in principe alles tussen een toast leggen, zolang het maar smaakt. Heb jij al een favoriet?