Rijst- & slowcookers

Slowcookers of rijstkokers hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zijn duurzaam in gebruik en perfect voor het bereiden van goedkope en gezonde ingrediënten. Je hebt er geen bakolie voor nodig en de mineralen en vitaminen en smaak van de ingrediënten blijven uitstekend behouden.

14 artikelen
  • Hetelucht friteuses
  • Rijst- & slowcookers
  • Eierkokers
Filter & sorteer
14 artikelen
14 van 14 gezien

Slowcookers of rijstkokers hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zijn duurzaam in gebruik en perfect voor het bereiden van goedkope en gezonde ingrediënten. Je hebt er geen bakolie voor nodig en de mineralen en vitaminen en smaak van de ingrediënten blijven uitstekend behouden.

Rijst- & slowcookers bij debijenkorf.be

De slowcooker, of rijstkoker, is het ideale keukenapparaat om tijd en moeite mee te besparen. Om gerechten als soep of een stoof te breiden hoef je enkel en alleen de ingrediënten in een slowcooker te deponeren. Sommige mensen vinden het lekkerder om van te voren de uien en het vlees in de pan te bakken, omdat dit een andere smaaksensatie oplevert, maar dit is absoluut niet noodzakelijk. Kom jij laat uit je werk en wil je het liefst zo snel mogelijk eten? Snijd de ingrediënten dan al de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast. Zo staat jouw maaltijd vliegensvlug op tafel.

Bespaar geld en leef gezonder met de slowcooker

Naast tijd en moeite kan je ook veel geld besparen met de slowcooker. Dit apparaat is namelijk uitermate geschikt voor goedkopere vleessoorten als varkensschouder en lamschouder of kippendijen. Daarnaast heb je minder vlees nodig, omdat dankzij het slow-cooking proces je gehele gerecht een sterke vleessmaak krijgt. Gebruik in plaats daarvan goedkopere en gezondere groentes. Ook hoef je voor slowcooking geen bakvet te gebruiken. Zo verminder jij gemakkelijk je calorie-inname zonder in te leveren op de smaaksensatie.

Tips en tricks voor het gebruik van de slowcooker

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden, als je gebruik maakt van een slowcooker. Het water in de pan verdampt niet, dus je gerecht zal niet indikken. Voeg dus vooral niet te veel water toe. Ook is het mogelijk om je vlees van te voren in bloem te rollen of aan het einde een theelepel maisbloem toe te voegen, om een dikkere saus te krijgen. Daarnaast moet je in gedachte houden dat je voor de beste smaaksensatie het beste de laagste stand kan gebruiken. Hoe langzamer hoe beter, is een regel die zeker voor de slowcooker geldt!